30 januari 2022

En tur runt Rotherhithe

God kväll! Här kommer en snabbis innan det är dags att gå och knyta sig. Jag har jobbat intensivt hela veckan så det har inte funnits mycket att berätta. I dag tog jag dock lite ledigt och tog tåget till stadsdelen Rotherhithe i sydöstra London för en ännu en London Walk. Det är här som både finländska och norska sjömanskyrkorna ligger, inte långt från Themsen.

Vi var bara två personer anmälda till dagens tvåtimmarsvandring med titeln "Ahoy! The Mayflower Village" (Ohoj! Mayflower Village) men det gick bra det också. Guiden var en pensionerad präst som faktiskt var gift med en finländsk kvinna😊.

Rotherhithe är främst känt för sin skeppsbyggarhistoria och sjöfart och guiden hade mycket att berätta om områdets historia.

Det äldsta huset i stadsdelen från 1700-talet. Det var tidigare en skola för mindre bemedlade barn till sjömän.
Den här utsikten är inte fyskam med bland annat The Shard till vänster, Tower Bridge, The Walkie Talkie och Gherkin. Man kunde också se St Pauls och BT Tower. På andra sidan Themsen fanns även ett hus med ett stort E målat på fasaden. Det stod för Execution (Avrättning) och det var där många dödsdömda avrättades genom hängning.
Ett av de sista stoppen var en kyrka med gamla fartygsmaster som pelare, allt på ett fartyg återanvändes nämligen.
I kyrkan fanns också det här miniatyrskeppet som egentligen är ett spritskåp😊.

Jag gillar verkligen de här promenaderna för man lär sig, och minns, så mycket mer än om man läser en bok, åtminstone jag.
I går åt Steve och jag ute i vanlig ordning, och den här gången blev det indiskt på en restaurang som heter Sai och som ligger lite utanför London. Det här var något så ovanligt som en indisk restaurang med snygg inredning😏. Ofta känns de mer som en skolmatsal än som en restaurang. Jag beställde kyckling i saffran- och cashewsås och en grönsakscurry till eftersom jag inte äter ris eller bröd. Jag gillar när currysåser är tjocka så att man nästan kan äta den med gaffel.
 
I går fick jag mejl från chattshowen Graham Norton Show att jag fått en publikbiljett till inspelningen på torsdag. Biljetterna utdelas genom utlottning och det var andra gången jag försökte. Han har alltid jättekända gäster så det ska bli intressant att se vem som är där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...