18 januari 2022

Söndag och lördag

Hej på er! Hoppas ni hade en trevlig helg. Min var super med god mat och trevligt sällskap i dagarna två😊

I söndags var det första gången som gänget från sydvästra London träffades det här året. Vi hade bokat bord på puben The Arab Boy i Putney som har jättegod mat. Jag hade varit på ett pass Body Pump på gymmet på morgonen, men vädret var så fantastiskt att jag promenerade dit, det tog bara 40 minuter så kändes mer som en nedvarvning.
De har ett jättebra erbjudande, 3 smårätter för 15 pund, som jag alltid väljer när jag är dit. I söndags åt jag friterade halloumifries, mozzarella och friterad bläckfisk. Vi åt, drack och pratade i fyra timmar, så tur att det inte var någon tidsbegränsning som det ofta är på restauranger och pubar nuförtiden.

När vi satt och åt kom en gammal dam in stödd på två käppar. Hon beställde en öl och en påse chips och satte sig vid bordet bredvid. Hon satt ensam och drack sin öl och när hon var klar gick hon ut igen. Jag tyckte det var så coolt. Hon bor säkert ensam men ville ändå komma ut en stund och se människor, hon hade till och med satt på sig rött läppstift. Man ska aldrig underskatta en pubs betydelse för alla åldersgrupper😍
I lördags blev det ännu ett pubbesök, nämligen på den gamla puben The White Swan som byggdes 
redan 1787. Den är lite av en dold juvel och ligger på sidan och huvudgatorna i Richmond, mot Themsen. Vet man inte om att den finns där så går man garanterat miste om den.  

Jag började med ett glas Nyetimber, Englands svar på champagne. Det är sällan de säljer bubblet per glas så när jag såg det måste jag ju slå till😋.

Jag beställde Scotch egg (ägg inbakat med malet kött) till förrätt ...
Och en fantastisk god långsamt bräserad oxkind med olika ugnsbrönsaker. Såå gott. Steve beställde en finare "korv med mos"😋. Korven var säkert närmare en halv meter så Steve gick inte hem hungrig heller😁. Jag älskar pubar, och de ska helst inte tillhöra någon kedja utan ha rätt att utforma sitt utbud som de vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...