8 januari 2022

Köksrenovering, utekväll och lite annat

Trevlig lördag! Här är det grått och regnigt men det ska bli bättre till kvällen, förhoppningsvis i tid för när vi ska åka in till stan för middag. Nå, det finns ju paraply.

Känns som om jag varit uppe i ett dygn, men jag steg ju upp före kl 8 för att gå till min dansklass plus att jag sov dåligt i natt. Vaknade kl 4 och sedan låg jag vaken till 5.30-tiden. Jag motstod frestelsen att surfa på telefonen eftersom det är det värsta man kan göra om man vill sova, det och att äta något. Allt som kräver att någon del av kroppen måste aktivera sig stör sömnen. Så, jag låg och blundade tills jag hittade sömnen igen, för den kommer alltid förr eller senare😏.

I går hade Wandsworth "kommun" äntligen lagt upp nya tider för medborgarskapsceremonin, har kollat deras webbsajt varje dag i en månad. Den 9.2 ska jag svära lojalitet till drottningen och när det är gjort och jag fått mitt certifikat så kan jag ansöka om brittiskt pass.

I går besökte Steve och jag också den största byggaffären/byggkedjan här i området, B&Q, och nu har vi ganska bra hum om vad vi vill ha. Nästa steg är att återvända till en av deras butiker och boka en designare som kommer över och mäter lite mer exakt samt utarbetar en ritning. Sedan är det bara att beställa skåp och andra tillbehör. Jag tänker också insistera på att vi köper en spiskupa med filter för att slippa en fetthinna över allt som inte ryms i skåpen.

I torsdags åkte Angela, Anette och jag till Tooting Market för mat och drinkar. Tyvärr var den spanska restaurangen som Angela och jag besökte före jul stängd. Det var också mindre folk på marknaden. Vår servitör berättade att det berodde på att det var januari plus att folk ännu är lite oroliga för att få covid. Vi har alla fått den tredje sprutan plus att Anette fick corona före jul, om än väldigt milt, så vi är personligen inte alltför rädda. Och, i och med att det var mindre folk så var det ingen trängsel på marknaden heller.😊

Vi började med ett par chilistarka Margaritas på mitt och Angelas favoritställe, dessutom var det happy hour hela kvällen.

Efter drinkarna började vi känna oss hungriga och började gå runt för att hitta ett matställe. Vi stötte då på en restaurang med fondue som hette Bordelaise och vi slog till. Jag har ätit raclette flera gånger men aldrig fondue. Det var helt OK, men fonduen kunde ha innehållit mer ost för den var lite väl rinnig.
Efter middagen gick vi till ett annat ställe för ännu ett par glas vin innan det var dags att åka hem. Det var en väldigt mysig kväll.😊 
Busen har fått ett nytt intresse, att stirra ner i blomkrukan och spana efter blomflugor eller nått ... eller kanske bakterier, för jag har aldrig sett något😆

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...