24 augusti 2022

Evighetsresor med buss, ett sämre restaurangbesök och jobb

Hej på er! Hoppas ni haft en bra vecka hittills. Jag har mest jobbat den här veckan, tränat och gått promenader, men i morgon har jag ett par roliga program inplanerade. Först ska jag gå på en Legal London-tur som bland annat inkluderar en rundtur i The Royal Courts of Justice och Lincoln's Inn. På kvällen ska jag träffa min kompis Anette på middag i Putney. Jag har inte sett henne sedan jag och två andra kompisar besökte henne i Portugal, där hon vanligtvis bor, i maj. 

Just det, i måndags hade jag en ansiktsbehandling inbokad och det blev en blandning av microdermabration och någon oxygengrej. Det är kul att skämma bort sig lite och fräscha upp huden efter sommarens sol och värme.

I lördags besökte Steve och jag en väldigt hypad italiensk restaurang som heter Gloria och som ligger i stadsdelen Shoreditch. Vi bokade bord för flera veckor sedan och naturligtvis sammanföll bokningen med ännu en tågstrejk😠. Steve tog dock reda på att vi kunde ta buss från Clapham Junction till Shoreditch och vi tänkte att det kunde vara lite kul att uppleva en ny bussrutt. 

Vi lämnade lägenheten kl. 15.30 och kom fram precis på minuten när vi hade bokat bord, kl. 17.45. Så länge var vi på väg! Bussen kröööööp fram och jag hade bokstavligen träsmak i baken när vi äntligen steg av ... flera stopp innan vårt planerade stopp eftersom det beslutades plötsligt att bussen skulle tas ur trafik😠. Som tur var hade den här bussen en fungerande luftkonditionering så det fanns ingen risk för värmeslag.

Restaurangen då. När man tittar på deras webbsida ser man en väldigt cool restaurang, men de fotona hade inte tagits i avdelningen där vi satt. Det första jag såg när vi visades till bordet var de fläckiga och slitna sofforna med lösa trådar som spretade åt alla håll. Jag lekte med tanken att be om en plastpåse att sitta på.

Restaurangen var dock fullbokad och vi kunde bara sitta 1,5 timme.

Flasksamlingen var fin dock.
Jag valde en hel burrata till förrätt som serverades på en bädd av friterade zucchini, auberginer och stekt lök, toppad med en mandel- och pinjenötspesto. Rätten skulle ha varit helt ok om man fått tillräckligt av tillbehören. Jag försökte dryga ut dem, men tillslut hade jag bara den gräddiga burratan kvar och den blev lite svår att få ner trots idogt pepprande och saltande.
Den här restaurangen riktar sig uppenbarligen endast till kolhydratätare, för det fanns endast tre rätter som inte var pizza eller pasta och de serverades kalla😐. Jag beställde till slut skivor av lätt grillat kalvkött som serverades med salsatonnata, sallad, violrättika och gurka. För att få lite varm mat i mig så beställde jag också grillade säsongsgrönsaker till sidorätt. Rätten smakade bra, men det skulle ha varit kul med någonting varmt. Steve beställde pizza som vanligt som han tycket var ok.

Nej, hit kommer vi inte igen. Vi kunde inte förstå varför den är så populär, det finns många bättre italienska restauranger i London.
Vi hann precis äta våra huvudrättet när vår allokerade 1,5 timme var slut och då hade vi verkligen inte ätit långsamt. Jag förstår inte hur någon hinner med efterrätt på det här stället?

När vi lämnade restaurangen gick vi till en pub i närheten för var sin drink innan vi tog en annan buss tillbaka ... som visade sig vara lika långsam. Hädanefter när vi åker till Shoreditch så blir det INTE med buss😏
Liverpool Street med "Gurkan" i mitten.
Busen är INTE nöjd. Hans senaste låda är så liten att han precis får rum med sin bak😂
Förresten, glömde visa ginen jag köpte på Färöarna. Den var riktigt god, smakade dock som gin gör mest tycker jag.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...