Till gratängen åt vi rib-eye stek, som Steve fick tillagade (är usel på att göra nötkött), sparris och hemlagat vitklökssmör. Åh vad vi njöt!
Här är receptet på rättikagratängen
Här är receptet på rättikagratängen
Rättikagratäng
4-6 portioner
Rättika ca 1 kg
4 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
ca 4 dl riven ost
salt, svartpeppar
Skala och skiva rättikan med en mandolin eller dylikt. Skiva löken.
Koka upp grädde med rättika, vitlök, salt och peppar och låt koka utan lock i ca 10 minuter (rör om då och då så att det inte bränner vid). Lägg i löken och låt koka ca 5-10 minuter till. Häll i smörad form och gratinera med osten. In i ugn, ca 225 grader i 20 minuter!
Rättika ca 1 kg
4 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
ca 4 dl riven ost
salt, svartpeppar
Skala och skiva rättikan med en mandolin eller dylikt. Skiva löken.
Koka upp grädde med rättika, vitlök, salt och peppar och låt koka utan lock i ca 10 minuter (rör om då och då så att det inte bränner vid). Lägg i löken och låt koka ca 5-10 minuter till. Häll i smörad form och gratinera med osten. In i ugn, ca 225 grader i 20 minuter!
Vitlökssmör
75 g mjukt smör
2 pressadee vitlöksklyftor
1/2 msk citronsaft
salt och vitpeppar
Blanda alla ingredienser väl och låt stå i kylen ca 30 min före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar