8 november 2014

Heta musslor och pannproblem

Lördag, äntligen. Steve håller på och meckar med värmepannan. Den stannade helt plötsligt igår eftermiddag (varför går pannor alltid sönder till helgen, aldrig en måndag?) så nu är vi utan varmvatten.

När vi upptäckte att pannan tystnat och vattnet började kallna så googlade Steve möjliga pannproblem och kom fram till att problemet kunde vara antingen att termostaten gått sönder eller elementet inne i pannan. Han tittade sedan på videoklipp på youtube hur man byter dessa online (det finns videoklipp för allt:-). Så, i morse gick han till en rörmokarbutik här i närheten och köpte en ny termostat. Han har just installerat den så "fingers crossed". Det finns två termostater så om den här installationen inte fungerar får han försöka byta plats på dem. Om det inte verkar vara något problem med termostaterna kommer vi att byta element själva och om DET inte fungerar får vi krypa till korset och ta in en rörmokare. Vi har redan satt in vårt "problem" på en rörmokarsajt och fått in tre offerter hittills. Vi vill dock undvika den utgiften om vi kan fixa problemet själva. UPPDATERING! Det var termostaten, så nu är pannan som ny igen och det kostade oss endast £14 pund att fixa felet. De offerter vi fått var allt från £60-£75 pund för att "titta" på pannan, lägg sedan till kostnaderna för jobb och reservdelar, skulle snabbt blivit över £100.

Igår blev det musslor till middag. Steve hade hittat ett recept på nätet som verkade jättegott och det var det. Jag tvättade och rev skägget av musslorna samt hackade lök och Steve gjorde resten. Ni hittar receptet här nedanför.
Heta musslor med chorizo och vin
(2 portioner)

Ingredienser 

1 medelstor lök, hackad
3 msk smör
3 vitlöksklyftor
30 gram färsk chorizo, hackad
1 msk harissa (eller 1 tsk sambal oelek)
1 tsk chiliflingor
2 dl vitt vin
3 dl kycklingbuljong
1 kg färska musslor, skrubbade och utan skägg
1 dl grädde

Gör så här
I en stor kastrull, stek löken i smöret på medelvärme tills mjukt, ca 5 minuter. Tillsätt vitlök och chorizo till löken och stek i ca 5 minuter. Tillsätt harissa (eller sambal oelek) och chiliflingor, och öka sedan värmen till hög. När blandningen börjar sprida sin goda doft, tillsätt vinet och låt det koka upp i en minut. Sänk värmen till medium och tillsätt kycklingbuljong och låt det sjuda upp. Tillsätt musslorna och sätt på locket och låt dem ånga tills musslorna är öppna, 3-4 minuter. Tillsätt grädden och rör om. Servera med bröd (i mitt fall lågkolhydratbröd), eller skit i brödet helt för såsen kan ätas direkt med sked.


Filmen jag såg på bio i torsdags hette Gone Girl och var en slags psykologisk triller. Rekommenderar den skarpt.

Just hemkommen från dagens första gympass, Body Attack, och har bytt gymkläder för nästa pass om en timme.

3 kommentarer:

  1. oj, det var ju tur att pannan trilskar nu och inte sen när vi är där, jag skulle inte veta vart man vänder sig...hoppas inget mer händer nu ;)
    Filmen Gone Girl har jag också tänkt se, försökte kolla upp den på Kino-City, men endera har de visat den redan eller så kommer den senare. Minns att jag sett en förfilm om den på bion tidigare och tänkt att den ska jag se sen...Musslorna ser goda ut, vi har inte vågat koka musslor sen första gången då nån månad sen, vi la för mycket vin i och såsen blev inte så god. Men det är väl bara att prova fler gånger. Vi ska absolut testa att äta dem sen i London nånstans.

    SvaraRadera
  2. Pannan har varit med sedan de byggde huset 1993 så man får väl vänta sig att den börjar få lite ålderskrämpor men vi fixade läckageproblemet ifjol om jag minns rätt så de flesta rör är nya och nu den här termostaten så nu borde den fungera bra igen en tid:-).

    Säljer de färska musslor i jeppis? Isåfall borde jag göra en sats åt mina föräldrar när jag är hemma över jul. Jag följer alltid recept till punkt och pricka för annars kan det bli hur som helst:-). Det här receptet ska ni testa, det blev mycket gott och chorizon och sambal oeleken gav den lite hetta.

    De har bra musslor på en restaurang i Richmond som heter Pig's Ear. Det är en ölbar/restaurang och ligger mysigt till i en källare. Deras musslor är de största som jag ätit här i London. Maten är lite Belgien-inspirerad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det säljs färska musslor ibland. Mest till helgen, har jag märkt. Både på City-Market och K-Supermarket, men vi har inte använt annat än djupfrysta hittills. Måste nog testa ytterligare ett recept och se om det blir bättre.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...