21 maj 2015

Stekkväll hos Cecilia och Björn

Fredag imorgon, yes, den här veckan har känts lång på något konstigt sätt.

När jag kom från teatern gjorde jag något som jag sääääällan gör (brukar skicka Steve:-), gick till vårt lokala kebabställe och beställde en stor lammkebab med sallad för att ta hem. Och som vanligt, trots att jag sa specifikt inget pitabröd, bara sallad, så satte de brödet på grillen iallafall men jag stod på mig. Varför fylla lådan med mat som jag sen slänger bort?! En rund kvinna som beställt samma som mig (MED bröd) tittade undrande på mig. Jag sneglade tillbaka och konstaterade att hon nog ätit en hel del pitabröd i sitt liv, dessutom åt hon säkert hela kebaben på en gång medan jag sparade hälften till imorgon.
Här kommer lite bilder från tisdagens mycket goda middag hos Cecilia och Björn. När jag laddade ner bilderna såg jag att jag fotat väldigt slumpmässigt så all mat och alla personer kom inte med:-)

Björn stekte saftiga Rib-eye-stekar på en Muurikka-panna. Det verkar fungera bra om man har gasspis, även om det blir ganska stor rökutveckling:-).
Det blev varmt runt spisen, bäst att ta en slurk:-)
Efter middagen åt vi fantastiskt god choklad och drack dessertvin till. För ca ett år sedan utgick jag alltid att dessertvin är sött men man kan faktiskt kan få torr och mycket läskande dessertvin också, vilket jag föredrar (mindre socker bland annat). Den här var så god att vi tömde hela flaskan:-)
Ett par slurkar rom från Barbados med ett lite roligt namn slank också ner och lite till:-)
Steve fick till slut lägga sig raklång på soffan och låta maten lägga sig tillrätta:-)
Vi hade en jättetrevlig kväll och timmarna flög iväg.

Dagen efter var Steve inte precis i toppform när han steg upp på morgonen, det betalar sig att blanda olika spritsorter:-), men jag som fick sova en timme längre mådde helt ok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...