25 maj 2015

Bank Holiday

Så var den långhelgen slut och imorgon är det jobb som gäller. I och för sig har jag jobbat idag också för det är bara de engelska kunderna som varit tysta.

I vanlig ordning promenerade vi in till Putney och puben The Rocket för engelsk frukost med Themsen-utsikt. Efter en liten runda i affärerna promenerade vi hem igen och jag tog mig äntligen i kragen och tvättade köksfönstret. Tar ju inte många minuter att tvätta dem men är lite småtråkigt, nu är de iallafall så rena som de kan bli igen ... tills nästa regnväder.

På lördag kväll tog vi bussen till Putney och restaurangen Al Forno för lite italiensk mat. Steve är inte alls intresserad av Melodifestivalen och de två svenska kompisarna som jag brukar se den med har flyttat tillbaks till Sverige så jag har tappat intresset lite. Vi hann hem till röstningen iallafall som var ganska spännande. TUR att Ryssland inte vann, för det första så var låten skit och för det andra skulle det vara helt fel att ryssarna skulle få hålla arrangemanget nästa år så som de betett sig på senaste tiden.

Här är en bild från restaurangen, plastblommor och målade "stenar" på väggen. Varför har många italienska restauranger, utanför Italien, så ful och billig inredning?
Maten här är iallafall jättegod. Precis som förra gången så beställde jag kycklinglever till förrätt, mmmmm.
Huvudrätten blev kycklingbröst som fyllts med spenat, mozzarellaost och torkade tomater i gräddsås. Såsen var gudomlig.
Efter middagen tog vi bussen hem och öppnade en av vinflaskorna som vi köpt på en liten vin- och spritaffär bredvid restaurangen. En av Steves kompisar känner en vingrossist som hade berättat att rödvin från Bordeaux av årgången 2009 är den bästa Bordeaux-årgången någonsin och det kan vara ganska svårt att hitta sådana vin nuförtiden. Steve hade kollat i alla våra stora matvaruaffärer men inte hittat en enda flaska. Butiken där vi köpte våra flaskor låg i ett område med mest bostäder så kundkretsen är kanske inte så stor.

Förväntansfulla öppnade vi den ena flaskan när vi kom hem och lät den lufta 15 min i glasen innan vi drack. Tja, kan inte säga att vi blev allför imponerade och konstaterade att vi gillar speciellt spanska och argentiska Malbec-viner mer. Det är nog en smaksak, vi öppnade den andra flaskan dagen efter och även om den var bättre än den första så kan vi inte riktigt förstå vad som är så speciellt med dem. Om årgång 2009 är det bästa som Bordeaux kunde åstadkomma så kan inte de andra årgångarna vara alltför mycket att hänga i julgranen.
Igår gjorde jag en enkel och het räksås som jag åt med stekt blomkålsris. Jättegott!! Receptet får ni under bilden men det kommer ursprungligen från den här bloggen.
Het räksås
2 portioner

Ingredienser
1 st gul lök
1/2 röd paprika
2 tsk curry
1 dl italiensk pastasås/krossade tomater
1/2 dl gräddfil, kokosmjölk eller creme fraiche
200 g skalade räkor
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek (jag tog mindre)
Smaklös kokosolja eller smör att steka i

Instruktioner 
Finhacka löken och tärna paprikan i lite olja och fräs med curry tills grönsakerna mjuknat. Finhacka vitlöksklyftorna. I en annan panna hetta upp lite olja och låt vitlök, sambal oelek och räkor fräsa i högst 1 minut. Häll på tomatsås och späd med lite vatten. Hetta upp och rör sedan ner mejeri eller kokosmjölken. Rör ner räkfräset och servera genast med stekt blomkålsris.

Imorgon kommer Steve och jag att äta middag på lite finare ställe, nämligen Gordon Ramsays Maze. Det finns ett antal Maze och den här är den som specialiserar sig på asiatisk mat. Hittade ett specialerbjudande så tänkte att det inte är en alltför stor ekonomisk förlust om maten inte är alltför imponerande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...