13 maj 2015

Bokklubb, bowls-tävling och kulinariska njutningar

Godkväll i stugorna. Jag är nyss hemkommen från den månatliga svenska bokklubben på restaurangen Stockholm Deli i Sheen. Träffen var lika trevlig som vanligt och vi hann disskutera både boken och livet i allmänhet. Det är dock stört omöjligt för mig att komma ihåg allas, eller ens någons, namn. Snart kommer tidpunkten när man inte täcks fråga längre för man "borde" veta.

När jag betalade för mitt vin passade jag på att köpa en förpackning "dammsugare" till Steve. Han gillar sött och då är de här perfekta.
Så här ser min kalender ut efter att min telefon kastade in handduken, eller iallafall skärmen. Långa listor på post it-lappar. Jag försökte vara smart och köpte en liten fickkalender idag för 2015-2016, men när jag kom hem såg jag att den börjar först 29.6!! Jag får med andra ord fortsätta med mina lappar.
Igår var det dags för Steves första tävling i Bowls på 20 år och den hölls lämpligt nog i Putney. Jag, Cecilia och Björn var på plats för att ge honom vårt stöd (eller göra honom nervösare;-) och för att de skulle få se hur bowls går till. Vi hade tur med vädret och kunde sitta ut och bygga på vår solbränna i ett par timmar innan solen gick ner och det blev svinkallt och vi fick flytta inomhus. Jag hade bokat bord till kl 21 på restaurangen Hudson's som ligger 5 minuters promenad från bowls-klubben så vi gick sedan dit medan Steve och de andra spelade de sista rundorna.
Gubbarna står och funderar över poängen.
Dags för nästa omgång. Den äldsta spelaren var 95 år (han till vänster) men han var rask och pigg. Bowls är den perfekta sporten för speciellt åldringar; de får träffa folk, kommer ut i friska luften och får lite fysisk träning genom att svinga de inte alltför lätta kloten och promenera fram och tillbaka över planen.
Det blev som sagt svinkallt när solen gick ner och efter en kall promenad var vi minst sagt glada över att komma inomhus.

Jag beställde som vanligt avocado med räk- och krabbfyllning till förrätt och slog till med
kycklingbröst fyllt med diverse italienska godsaker i gräddsås med torkade tomater. Jag var absolut proppmätt efteråt. Steve kom när vi fått in huvudrätterna så han nöjde sig med en ostbricka och ett glas port. Vi åt, drack och njöt av stugvärmen och gick inte förrän det var dags för restaurangen att stänga. Kylan utomhus lockade verkligen inte.
Här kommer lite bilder på de maträtter som jag har tillagat den här veckan, idel gamla godingar.
Idag gjorde jag meatza på griskött. Sååååå jäkla gott och man kan toppa köttpizzan med vad man vill, den här gången med brieost, salladslök, sparris och riven ost.
Jag gjorde också Tom Kha Gai i veckan som är en av mina favoritsoppor. Den smakar så otroligt fräscht med all lime. Jag hittade alla "ovanligare" kryddor som galangal och kaffir limeblad på Waitroses kryddhylla så nu slipper jag gå specifikt till thaibutiken ca 20 min promenad härifrån.
Imorgon lär det ska regna hela dagen så jag kommer att hålla låg profil. Stackars Steve har blivit anmäld till en annan bowls-tävling utan hans vetskap så han får väl spela med paraply:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...