10 januari 2016

Söndagslunk och årets första glögg

God kväll i stugorna, hoppas ni har haft en skön söndag. Vi har inte gjort många knop idag men vi åkte iallafall in till Putney för en sen lunch och för att kolla i affärer. Ingen av oss var shoppingsugna och jag har tröttnat på rean och vinterkläder så vi kom hem tomhänta.

Till lunch blev det ceasarsallad med kyckling och bacon. De svarta prickarna på bilden är svartpeppar, jag älskar svartpeppar och mycket ska det vara:-)
Innan vi åkte till Putney så tog jag mig i kragen och arbetade undan några tråkiga administrativa grejer som att göra skattedeklarationen online. Man har tid på sig från april föregående år fram till senast sista januari efterföljande år (om man gör den online) men likt förbannat gör man det nästan i sista minuten:-). Jag chattade också med min teleoperatör och sänkte min månatliga telefonhyra med hälften. Jag bokade också en teaterbiljett för att se Ralph Fiennes i pjäsen The Mater Builder (av Ibsen) på Old Vic.

Igår anordnade Cecilia och Björn en liten "efterglöggfest" hos sig. Man kunde egentligen kalla det årets första glögg. Vi drack glögg och bubbel och åt goda ostar och uppskärningar. Älskar plockmat.
Vi smakade också på finländskt gin, Helsinki Dry Gin, från Helsinki Distilling Company. Synd bara att de inte läste genom sin engelska översättning på etiketten innan de skickade den för tryck. Flaskan är vacker dock. Finnarna är verkligen på gång nu med sin gintillverkning, och goda är de.
Jag köpte en bukett lite annorlunda tulpaner i lördags och Busen gillar dem lika mycket som mig, kan inte hålla sig från att lukta på dem.
Busen satt så komiskt när han tvättade sig att jag inte kunde hålla mig från att fota honom. Han är vig vår lille buse:-) I natt sov han på Steves hela kudde så Steve fick hämta en annan, är det månne Busen som bestämmer i det här hushållet?!:-) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...