26 januari 2016

SWEA Londons årsmöte och supergod middag

God kväll, hoppas ni har haft en bra start på veckan. Här har det regnat sedan lunchtid ungefär så sedan dagens gymbesök så har jag suttit hemma och jobbat och myst.

Igår deltog jag i SWEA Londons årsmöte som hölls på den sprillans nya svenska restaurangen SMAKA i Aldgate East. Först gick fjolårets styrelse igenom verksamhetsåret och beslut klubbades av och sedan presenterades årets SWEA London-styrelse där både jag och min kompis Sofia kommer att ingå, så vi kommer att vara två finlandssvenskar i SWEA:s styrelse, ska bli kul:-)
När det offentliga programmet var över var det dags för vin och småplock och smårätter, men först fick vi en liten presentation av SMAKAs ägare och kock. Hoppas att det kommer att gå bra för restaurangen som bara varit öppen i 3 månader ännu. Restaurangbranschen i London är tuff.
Risotto med ärter
Fyllda zucchiniplattor och kokta potatishalvor med någon slags spritsad fiskblandning
Fyllda krustader och panerade fiskfileer med dipp. Fiskfileerna var bäst. Efter maten anordnades ett litet lotteri där de flesta vinsterna gick till en och samma personer, verkligen mysko:-)
Ikväll gjorde jag jättegod middag, pyttipanna utan potatis, och som tur är har jag ännu mat att värma upp imorgon. Ni hittar receptet under bilden.
Pyttipanna
4 portioner

200 g zucchini
200 g aubergine
1 gul lök
1 paprika
600 g lövbiff/nötkött
2-3 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
200 g kokta rödbetor
1 dl majonnäs
1-2 tsk pressad citron
8 ägg
smör att steka i

1. Skär zucchinin och auberginen i tärningar. Salta och låt stå i 15-20 minuter. Skölj tärningarna i kallt vatten och låt rinna av.
2. Stek grönsakerna i smör några minuter. Ta unden det stekta.
3. Skär lök i små bitar och paprika i lite större bitar. Stek i smör.
4. Skär köttet i tärningar och stek det. Lägg ihop allt det stekta och smaka av med vinäger, salt och peppar.
5. Riv rödbetorna grovt, blanda med majonnäs, Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
6. Stek äggen på medelvärme i smör. Stek på båda sidor eller bara på den ena.
7. Servera med ägg och rödbetsröra.

Receptet taget från tidningen Allt om LCHF.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...