21 januari 2016

Mitt livs första ostron

Glad torsdag på er! Hoppas dagen har flutit på bra. Jag har jobbat och sedan gått på två pass på gymet. Till gymet blev det blomkålsrisotto med köttbullar och sparris. Det var bara så gott.
Igår gjorde jag inte mycket annat än jobbade men på tisdag mötte jag upp med Mert och senare också hans pojkvän. Planen var att vi två först skulle gå och se på en fotoutställning, men när vi kom dit så upptäckte vi att den var stängd eftersom de skulle sätta upp en ny utställning. Eftersom galleriet låg nära Scandinavian Kitchen gick vi dit för en kaffe. Jag "lurade" också i Mert en semla:-) Han har aldrig ätit en sådan tidigare men den tog slut på bara några minuter så den fick tummen upp:-)
Kl 19 mötte vi upp med Merts pojkvän Graeme utanför den italienska fisk- och skaldjursrestaurangen Pescatori där jag hade bokat bord.

Oj vilken god mat de hade. Till förrätt valde jag grillad bläckfisk och kryddig korv. Lite ovanlig kombination kanske man kan tycka men det passade perfekt.
Som en andra "förrätt" beslöt vi oss för att slå till med ostron. Jag hade aldrig tidigare ätit ostron men funderat på det i åratal så jag kände nu eller aldrig. Det var helt ok får jag väl säga, slemmigt och salt, men jag provar gärna igen. Jag satte också mycket tabasco och andra tillbehör på för att "gömma bort" den värsta havsvattensmaken.
Till huvudrätt valde jag marulk med musslor och grönsaker. Egentligen kom rätten med potatis men jag bad att få byta och det gick bra. Jag gillar verkligen marulk, det är fastare i köttet än annan fisk.
Eftersom vi åt en fast meny så ingick efterrätt i priset och jag valde basilikapannacotta som var helt underbar. Jag har ett LCHF-recept på just en sådan pannacotta så den ska jag göra vid något tillfälle.
Det var en mycket rolig kväll och att få träffa Merts pojkvän för första gången som var jättelätt att konversera med, engelsmän är ofta det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...