13 november 2018

Pub quiz och kändisspotting

God eftermiddag. Här har det både gymmats och jobbats och efter en sen lunch tänkte jag att jag skulle ta mig lite tid och berätta lite om gårdagens kändisspotting.

För några månader sedan berättade min finländska kompis Cecilia om en pub i Limehouse, i närheten av Canary Wharf, som ofta fick besök av skådespelaren Ian McKellen på pub quizen (det är hans lokala pub). McKellen är kanske mest känd för den stora massan i rollen som Gandalf i Lord of the Rings och The Hobbit och som Magneto i X-Men men han även flitigt på TV och på teaterscenen. Han är 80 år men det verkar inte stoppa honom😊

Så, i går blev det äntligen dags för lite frågesport på puben The Grapes. Limehouse är inte den enklaste platsen att ta sig till för Steve och mig (3 tågbyten), men när jag såg att puben låg väldigt nära bryggan för Thames Clipper-båtarna så kollade jag upp tidtabeller och såg att det gick en båt direkt från Wandsworth till Canary Wharf. När jag föreslog båten för Steve så sa han ja direkt😊.

Båtresan tog 1 timme men det var mysigt att glida fram på vattnet i sakta mak. Steve som inte hann mer än hoppa i duschen genast han kom hem från jobbet och gå ut igen tyckte det var jätteskönt att kunna vila lite.
Cecila hade bett Björn, som jobbar i CW, att gå till puben genast efter arbetet för att ta ett bord åt oss eftersom man inte kunde förboka. Puben är liten och när han kom dit var alla bord redan upptagna men han lyckades paxa fyra pallar åt oss och det är allt man behöver egentligen. Jag undrar om pubens frågesportkväll skulle vara lika populär om det inte fanns en chans att man skulle stöta på IMK😏
Ian har donerat staven som han använder i Lord of the Rings till puben som nu har en stolt plats bakom baren.
Puben är väldigt liten men mysig och har både restaurangdel samt en balkong för typ 4 personer:-).
Medan vi väntade på att klockan skulle bli 20 och quizet skulle börja beställde vi in lite mat som visade sig var jättegod. Den lilla hyllan som vi satt bredvid var för liten för att hålla tallrikarna så vi fick sätta dem på pallarna och äta ståendes men det gick det också ... alla hade inte ens pallar😊
Vi kunde inte vara säkra på att vi skulle ha turen att få lite kändisspotting eftersom han säkert inte besöker puben varje vecka, eller ens varje månad, men plötsligt, under halvtidspausen i quizet, passerade han oss på väg ut för lite frisk luft. Vi trodde knappt våra ögon. Han hann till och med växla några ord med oss på väg tillbaka in. Våra platser var inte så dåliga trots allt😊.

Jag lyckades "smyga" till mig ett par dåliga mobilfoton av honom. Det är han som sitter med det gråa håret.
Själva frågesporten var riktigt bra. Ofta handlar 80 % av frågorna om England och man kan inte svara på någon om inte Steve är med, men det här var väldigt blandat, det kom till och med en fråga om Finland🙌.

När det var dags att åka hem så hade båtarna slutat gå men då tog vi en Uber istället som, delat på två personer, inte blev mycket dyrare än tågbiljetterna.

Nu ska jag jobba lite till och ikväll är det dags för min bokklubb igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...