27 november 2018

Resor 2019 och jättegod grönsak

Hej i höstrusket. Jag har inte stuckit ut näsan än idag eftersom jag ännu har rejält ont i halsen och kan inte träna😒. Ikväll blir det dock thailändsk mat på en av våra lokala pubar.

Nu är i alla fall morsans och min långresa för nästa år bokad. Vi kommer inte att åka förrän i september 2019 så det blir en låååååång väntan. Vänta är inte min starkaste sidan😕 Mer om den närmare resdatumet, men vi kommer att besöka 3 länder. Det känns som om jag utmanar ödet om jag pratar alltför mycket om resan så här länge på förhand, lite vidskeplig är jag allt😊. Jag har också ett par andra resor inplanerade, men inte bokade än, för våren.

I söndags hade jag planerat att göra lite julshopping i Richmond, men det enda jag kom hem med var en spaghettipumpa. Den här pumpsorten är ganska svårhittad, finns varken i Sainsburys, Tesco, Waitrose etc, men vilken lycka när jag besökte Whole Foods och de låg på ett bord och väntade!
I går gjorde jag halva delen av pumpan med en topping av kalkonfärs och annat smått och gott (se recept i slutet). Det blev SÅ gott, till och med Steve var lyrisk. Spaghettipumpa innehåller endast 7 g kolhydrater/100 g så ett väldigt bra LCHF-alternativ.
Innan man gör något med pumpan bakar man den i ugn mellan 30-50 min (beror på pumpstorlek) och river sedan upp det spaghettiliknande pumpköttet.

Fylld spaghettipumpa med kyckling och krämig ostsås 
(4 portioner)

Ingredienser
1 kg spaghettipumpa
1 msk olivolja
500 g kyckling- eller kalkonfärs
2 msk smör
1 tsk salt
¼ tsk mald svartpeppar
½ msk vitlökspulver eller pressad vitlöksklyftor
1 krm cayennepeppar
2 dl vispgrädde
50 g färskost
200 g riven mozzarella (ej den runda färska)
50 g parmesanost
2 msk finhackad färsk persilja

Gör så här
Sätt ugnen på 185°C. Dela spaghettipumpan på hälften genom att skära den med en vass kniv på längden. Var försiktig eftersom den är väldigt hård. Gröp ur kärnorna och det trådiga innanmätet med en sked. Lägg pumpahalvorna med skärsidan uppåt, som båtar, i en ugnsform eller på en plåt. Pensla med olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Ugnsbaka tills mjuk, vilket tar cirka 30-50 minuter beroende på spaghettipumpans storlek.

Hetta upp en stor stekpanna och lägg i en klick smör. När smöret börjar fräsa, lägg i kycklingfärs och kryddor. Stek tills brynt vilket tar cirka 15 minuter. Sänk värmen något och tillsätt grädde, färskost, cirka 2/3 av mozzarellaosten (resten ska användas till gratineringen) och parmesanosten. Låt puttra i några minuter tills krämigt. Smaka av med salt och gärna nymalen svartpeppar.

När pumpan är färdig i ugnen, tar du ut den och höjer ugnstemperaturen till 225 °C. Riv sedan det trådiga pumpaköttet på längden med en gaffel. Tryck till det lite och häll sedan över den krämiga kycklingfärssåsen. Toppa med resten av osten. Gratinera i ugnen i cirka 5 minuter eller tills osten har fått en fin gyllene färg. Toppa med nymalen svartpeppar, finhackad persilja och ringla eventuellt över lite olivolja innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...