3 april 2022

The Ivy och den årliga båttävlingen

Hej på er, hoppas ni har haft en skön helg hittills. Jag har precis ätit pyttipanna med aubergine istället för potatis vilket gör rätten mycket mer lågkolhydratig. Till det stekte jag ett par äggulor som blivit över när jag gjorde falsk surdegsbröd i går, också lågkolhydrat naturligtvis😋

 Dagen började som de flesta söndagar nuförtiden med ett Body Pump-pass följt av Sh'bam danspass. Efter det var jag redo för dagen😊 Steve var nästan bara hemma och svängde, eller duschade, efter jobbet innan han åkte för att spela inomhusbowls följt av födelsedagsmiddag för att fira en kompis. Jag beslutade mig för att promenera till Putney för att se den årliga roddtävlingen mellan universiteten Oxford och Cambridge, The Boat Race. Det var 167:e gången som tävlingen anordnades (damerna rodde för första gången 127), snacka om tradition😊. Jag såg damtävlingen på TV innan jag gick ut eftersom jag inte orkade stå och hänga timmen mellan de båda tävlingarna.

Det råder alltid feststämning i Putney där tävlingen startar. Det är tusentals människor ute och man kan köpa både mat och dryck från stånden längs Themsen. Själva rodden är 6,8 km lång och varar i lite över 10 minuter, så mycket festande för en kort tävling😁
Jag gillar att de hängt upp Ukrainska flaggor👍
Det är inte ofta man ser sådana här cyklar längre😊
Och så var dom igång, och 1 minut senare hade hade de försvunnit bakom kröken.

Slutresultaet var att Cambridge vann damklassen och Oxford herrklassen.

I går åt Steve och jag på "finrestaurangen" The Ivy i Richmond. Den var kanske lite finare förut när det bara fanns en The Ivy i Covent Garden men nu finns dom lite här och där. Jag blev lite förvånad först när Steve föreslog stället. Han är inte mycket för "fine dining", tycker det kostar mer än det smakar, men jag sade naturligtvis inte något😊.

Han var dock väldigt nöjd och sa att han vill absolut åka hit igen så det får vi väl göra, kanske testa någon av de andra i kedjan😊
Jag åt, som vanligt, friterad bläckfisk till förrätt.
Och slog till med råbiff, eller beef tartar, till huvudrätt. Jag gillar när man får blanda till tartaren själv md tabasco, Worcestershiresås, salt och peppar.

xxx
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...