8 april 2022

Promenad i Covent Garden

Äntligen fredag och jag "firade" det genom att äta lunch på den lokala restaurangen Konningas ännu en gång. Innan lunch hade jag hunnit både gå på gym, jobba och dammsuga hela lägenheten, skönt att inleda helgen med en ren lägenhet😊.
I går tog jag en morgon-London Walk i självaste Covent Garden. Det finns så mycket att berätta att vi bara hann besöka en del av CV under den två timmar långa promenaden.
Det fanns naturligtvis mycket att berätta om Covent Garden Piazza där man sålde frukt, grönsaker och kött fram till 1970, när marknaden blev för trång och den flyttades söder om Themsen.

Det finns en stor kyrka bredvid marknaden, St Paul’s Church Covent Garden. Vi kunde tyvärr inte gå in i kyrkan den här gången på grund av en minnesceremoni. Den är och har varit en "populär" kyrka för skådespelare, den ligger trots allt i vad som kallas "teaterland". 

Efter marknaden gick vi till restaurangen Rules i närheten som grundades 1798 och som har verkat på samma plats sedan dess. Restaurangen har också ägts av endast 3 familjer under alla dessa år. Guiden hade sett till så att vi fick komma in och se oss omkring innan de öppnade för dagen.
Den var härligt gammaldags. Restaurangen är populär för filminspelningar och där finns både ett James Bond-bord (där man spelade in en scen från Casino Royal) och ett Edith-bord, där Edith från den fantastiska TV-serien Downton Abbey hade sin anställningsintervju till tidningen.
Sedan 5 år tillbaka finns också en vinterträdgård på andra våningen dit man kan gå för drinkar utan bokning.
Vi avslutade restaurangvisningen med att besöka de två rummen för privata middagar. Jag bestämde på stående fot när vi kom in till restaurangen att hit vill jag komma och äta någon gång. Alla rätter är ca 10 pund dyrare än normalt men det kan det vara värt för atmosfären var fantastisk.
Vi besökte ytterligare några platser men det som intresserade mig mest där var byggnaderna
Gammalt och nytt.
I morgon ska Steve och jag äta middag på en pub som röstats fram som en av Storbritanniens bästa pubar när det kommer till mat. Det finns säkert många sådana men det ska bli intressant att besöka den hur som helst, jag älska pubar😊
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...