14 april 2022

Teater, träffa vänner och god mat

God morgon på er. Jag har varit vaken sedan 6 ungefär och sitter ännu i sängen och väntar på att min kompis och gäst Anne ska vakna😊 Jag var vaken några timmar i natt också, hittade inte sömnen, så det straffar sig väl senare😬

Hon kom i går eftermiddag och vi träffades i Richmond. Jag hade gett henne detaljerade instruktioner hur hon skulle ta sig dit från Heathrow och hon kom fram utan några större missöden.

Innan hon anlände hann jag gå på teater och se den här spännande pjäsen med Bobby Ewing från den amerikanska 80-talsserien Dallas, eller Patrick Duffy, i en av huvudrollerna. Riktigt bra måste jag säga.

Richmond theatre från utsidan ...

Och insidan. Eftersom det var matinéföreställning så var jag en av de yngre i publiken😊
Efter teatern gick jag och drog fötterna i alla klädaffärer i stan för att döda tid, Anne landade i princip samtidigt som pjäsen var slut.

Passerade den här söta vattenbehållaren för hundar utanför en pub😊
När Anne anlänt gick vi till den mysiga puben White Swan för middag. Både puben och promenaden dit imponerar alltid på besökare😊
Vi har inte sett varandra på flera år så vi började med att skåla för händelsen med ett glas Nyetimber, det engelska bubblet som till och med kungligheterna Kate och William drack när de gifte sig.
Vi valde båda Pork & chorizo Scotch Egg till förrätt ...
... och fortsatte med Slow roast pork belly och diverse grönsaker. Det var så mättande att ingen av oss kunde äta upp. Om till och med jag lämnar mat, då får man rediga portioner.😋 Det var otroligt gott dock.
När vi ätit klart gick vi ut i deras mysiga pubträdgård för ytterligare ett par glas vin innan vi tog bussen hem.

I tisdags träffade jag min kompis Mia på restaurangen Hicce som ligger cirka 10 min promenad från Kings Cross och St Pancras tågstationer. Jag hade lite svårt att hitta restaurangen så det tog mig säkert ytterligare 15 minuter innan jag vimsat klart i området. Även Mia hade haft problem att hitta dit😀
Vi hade bokat bord till 17.30 så det var i princip bara vi och personalen där den första timmen. När vi gick därifrån var det fullt.
Deras mat serveras i tapasstil och åh så gott det var! Rätterna var både vackra och goda.

Tartar på hälleflundra ...
lamm ...
bavettestek. Hit kommer jag absolut tillbaka.
Nej om jag skulle hoppa i duschen då innan Anne vaknar och börja ställa i ordning frukost. Jag är alltid extra hungrig morgonen efter en stor måltid. Busen sitter och väntar på att få komma in i vardagsrummet, där Anne sover, och jamar frustrerat då och då. Den dörren är alltid öppen normalt och han förstår inte vad som händer😁. I dag står shopping i centrum på agendan och middagen äter vi på tapasrestaurangen Tokova i Tooting Broadway Market. Långt ifrån lika flott område som gårdagens Richmond men med mycket charm😊.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...