6 april 2022

Bohemiska Bloomsbury och ögonkontroll

Hej på er. Jag kom precis hem från min årliga ögonkontroll. Vi har glaukom (grönstarr) i släkten och då bör man kontrollera trycket varje år. Den kontrollen gratis i Storbritannien. De kontrollerade också andra saker så summa summarum så blev det 4 tester med maskin och 2 tester som utfördes av optikern. Jag tar alla ögontester jag får, jag tänker som så att bättre för många än för få😊. Allting såg bra ut så jag kan pusta ut.

Mitt finländska pass och ett något tillskrynklat medborgarskapscertifikat kom också med posten i dag, så nu kan jag lägga den processen helt bakom mig.

Hoppas ni inte har tröttnat att läsa om på mina London Walks-promenader för här kommer en till, och fler lär det bli för jag fick äntligen tummen ur och skaffade deras rabattkort som ger mig 5 pund rabatt på varje promenad.😊

I går promenerade vi runt stadsdelen Bloomsbury där British Museum och många av de bästa universiteten ligger.

Gårdagens lärdom handlade om de dekorerade fönstren ovanför dörrarna på edwardianska hus. De ser alla olika ut och användes som "adresser" eftersom man ännu inte hade husnummer på den tiden. Istället för adressen gav man ett kort med bild av mönstret. Dörrarna på edwardianska hus är också bredare än dörrarna på viktorianska hus. Orsaken till det var för att man skulle kunna komma in i huset med bärstolar (som ofta användes på den tiden). De rika kunderna ville inte smutsa ner sina kläder på gatorna som var täckta av hästskit och smuts och därför steg de på och av inne i huset.😊
Vi passerade också huset där Charles Dickens bodde under flera år och när han skrev många av sina kända böcker, bland annat Oliver Twist. Huset är nu ett museum som man kan besöka några dagar i veckan. Det ska jag absolut göra någon gång snart.
Vi passerade också huset där Lenin bodde ett år.
I morgon tänkte jag att jag skulle ta en morgontur i självaste Covent Garden.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...