19 november 2009

Stress

Idag har det varit minst sagt full upp på jobbet, avdelningens lathund har så klart inte ansträngt sig nämnvärt och nu måste vi skicka ut hälften av hennes översättningsprojekt till en extern översättningsbyrå för att hon inte behagat göra något. Det känns minst sagt bittert när alla andra stressar som galningar för att möta deadlines medan hon sitter och surfar på intenet tills det blir så bråttom att vi måste skicka ut dem vilket är dyrt. Varför betala henne lön för att inte göra någonting när vi måste betala nästan lika mycket pengar till en översättningsbyrå som gör hennes jobb? Inte verkar hennes chef få henne att förstå heller.

Efter jobbet mötte jag och Steve upp i Clapham Junction, vi skulle möta ännu en "bostadslånrådgivare", men den här gången skulle vi ansöka om ett lån "på riktigt". Den här rådgivaren jobbar på uppdrag av samma bostadsförmedlare som vi kommer att köpa vår bostad av. Vi gick igenom processen med honom; fattade beslut om lånetyp, fick råd om försäljningen av Steves lägenhet (att sälja den är första prioritet annars kan vi inte köpa den andra), fyllde i 100 och 1 blanketter och signerade till höger och vänster. En och en halv timme (på grund den jättelångsamma datorn) senare var alla papper påskrivna och ansökan vidarebefodrad till banken. Jag och Steve satt och småskämtade medan vi väntade på att datorn skulle behandla varje knapptryckning och rådgivaren sa med humor att vi två är som en "comedy act":-) Han sa att normalt brukar folk vara väldigt allvarliga under besöket men inte vi, kanske det är för att det är den tredje lånerådgivaren som vi träffar så vi har hört det mesta förut. När vi skulle gå frågade rådgivaren om vi har några frågor och Steve svarade snabbt "Do you want to buy a flat?".

Efteråt åt vi middag på en japansk restaurang i närheten som heter Miyajima Restaurant.
Jag och Steve beställde wokade glasnudlar med räkor, kyckling och grönsaker. Mycket gott! De har också, naturligtvis, en massa olika typer av sushi.

I helgen tänker vi hyra en "RugDoctor". Vi har ljusa heltäckande mattor i både vardagsrum, hall och sängkammare och under åren har de fått fler och fler fläckar. Om nu folk ska börja komma och kolla på lägenheten så vill vi inte skrämma bort dem med skitiga mattor. I vår kommande bostad finns det INGA heltäckande mattor och jag vill inte ha vanliga mattor dit heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...