23 juni 2010

10 steg tillbaka

Jag vet inte om jag och Steve drar till oss idioter när det gäller bostadsköp men något är det. Idag släppte säljaren av huset som vi vill köpa en bomb, han vill plötsligt ha £20 000 pund mer för lägenheten eftersom han vill köpa mark i Frankrike och det är så det beloppet som fattas för att han ska få sin "dröm"!?!.

Hallå liksom, vi ansökte om ett visst lånebelopp för flera månder sedan som godkändes och det beloppet står fast. Vi kommer för fan inte att bekosta hans investeringar i Frankrike. Har han inte råd att betala för marken får han söka någonting billigare, det måste alla.

Utgångspriset som han bad om i höstas skulle motsvara hans nya "krav". Problemet var att ingen var villig att betala det då och ingen kommer att betala det nu. Till och med det lägre utgångspris i våras gav endast en intressent, VI. Nu tror han uppenbarligen att den värsta lågkonjunkturen är över och han kan kräva vad som helst. Han har uppenbarligen inte läst nyheterna om alla nedskärningar som krävs för att stoppa Storbritanniens underskott.

Både hans egen jurist och bostadsförmedlaren försökte tala förstånd med honom idag men han är envis (läs dum), han vill ha de £20 000 som fattas för att han ska kunna köpa sin mark i Frankrike. Lycka till säger vi, det kommer att ta minst 6 månader innan nästa köp går igenom, om någon är så dum så att de betalar utgångspriset, och då kan någon annan ha köpt marken.

Han ska nu sova på saken till imorgon men vi tror inte att han kommer att ändra sig. Han verkar inte ha alla hästar hemma, eller som man säger på engelska "he is not the sharpest tool in the box". Jag och Steve har nu utarbetat en "plan B" som tyvärr kommer att påverka de potentiella köparna av vår bostad, vilket vi båda tycker är jättesynd för de har väntat tålmodigt i flera månader, men vi måste vara själviska i det här fallet. Vi har beslutat oss för att köpa den resterande 50 % av Steves lägenhet, renovera den och sedan sälja eller hyra ut den (beroende på vad som är mer fördelaktigt) om typ ett år , helst tidigare och köpa en annan bostad. På så sätt befinner vi oss fortfarande på "bostadsstegen" i och med att vi betalar åt oss själva men slipper ha något att göra med Housing Association. I och med att vi renoverar lägenheten borde den också att stiga i värde ganska ordentligt.

Så, det är situationen i dag, få se hur den är i morgon

2 kommentarer:

  1. Men SUCK!!! Verkligen inte vassaste kniven i lådan! Trots det får ni försöka ha en trevlig helg och en glad midsommar! :-)

    SvaraRadera
  2. Jo, nu ska vi bara se till att få köpt andra halvan av Steves lägenhet, renovera den och sen får vi ta det därifrån.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...