25 juni 2010

Nyhetsbevakning i England

Något som jag tycker är intressant när man kan läsa dagstidningar, eller tidningar i allmänhet, på det loakala språket är vad de fokuserar på i nyheterna. I Sverige och Finland berättar man rakt upp och ned att det här hände där och där och kl. då och då. Man beskriver inte så mycket vad som händer/hände runtomkring.

Här i England är tidningarnas nyhetsbevakning ganska annorlunda. De är mycket intresserade av en persons bakgrund och inte minst förmögenhet. I morse läste jag en artikel om en ung lovande modell som helt oväntat hittades död i sin säng förra torsdagen. För ovanlighetens skull var hennes föräldrar för upprörda för att kunna intervjuas dagen efter dödsfallet (vilket hör till ovanligheterna, redan dagen efter brukar offrets nära och kära dyka upp i nyheterna) men journalisten hade iallafall lyckats få fram att de bodde i ett hus i Hampshire som var värt £650 000. Vad huspriset har att göra med själva dödsfallet har jag svårt att förstå.

Ålder är nästan obligatorisk information i engelska artiklar men också om personen är gift och hur många barn denne har, främst när artikeln handlar om kvinnor. En arbetande kvinna med barn verkar ännu vara lite av en kuriositet i det här landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...