26 juni 2010

Utflykt till sydöstra London

Idag har det varit en helt fantastisk dag. Efter en välbehövlig städning av lägenheten lämnade jag Steve framför TV:n och fotbollen och mötte upp med Suss i Londons "New York", Canary Wharf.
Vårt första stopp var lunch på Jamie Olivers italienska restaurang Jamie's Italian som jag hört mycket bra om.
Vi började med en läskande "Double Grape and Cucumber Martini" som hann gå direkt i huvudet innan förrätten äntligen kom.
Jag valde en träplanka med olika italienska skinkor och korvar till förrätt som av någon orsak stöttades upp av två konservburkar med tomater

Till huvudrätt valde jag en hamburgare med megatjock biff, precis vad jag ville ha även om den var lite svår att äta.
Maten var Jamies restaurang var helt ok även om jag har ätit bättre. Servicen var dock otroligt långsam och då var restaurangen inte ens halvfull. Suss hade varit där tidigare och åt då pasta som hon sa var helt super så jag antar att stället är bättre på pasta än annan mat.

Efter lunchen tog vi en promenad längs med Themsen och passerade de här förvirrade trafikljusen som visar rött, grönt och gult samtidigt och åt alla håll. Jag undrar hur många krockar som sker i den rondellen?!Efter ca 10 minuters promendad hamnade vi på en av Gordon Ramsays gastropubar, The Narrow som låg perfekt placerad alldeles vid floden. Här slog vi på stort och beställde en kanna med svalkande Pimms som vi delade, sommarens första för mig.
Efter våra drinkar funderade vi på om vi skulle gå tillbaka till Canary Wharf och ta våra tåg hem därifrån eller fortsätta vidare till London Bridge, en promenad som skulle ta ca 1 timme. Valet var egentligen inte svårt, med ett väder som idag såg ingen av oss emot att åka hem ännu.

Byggnaderna vid Themsen i den här delen av London är otroligt vackra eftersom det finns väldigt få nybyggen, istället har man renoverat gamla lager och förråd från tiden när London hade stor sjöfart. Husen riktigt andas historia och alla hus heter något med Wharf (kaj).

På grund av värmen;-) så var vi tvungna att stanna för vätskekontroll på vägen och vi valde Prospect of Whitby som ligger i stadsdelen Wapping. Puben är nog en av de mysigaste pubarna som jag har besökt i London, med träpaneler, mysiga balkonger med utsikt över Themsen och ett stengolv som är 400 år gammalt och härstammar från den ursprungliga puben som låg där.
Vid en av balkongerna hänger en snara till minne av "Hanging" Judge Jeffreys som gillade att hänga folk och som var kund på puben på 1600-talet
På vår vandring passerade vi också en italiensk restaurang med det ovanliga namnet "Ristorante Il Bordello". Det kanske betyder något annat på italienska men för mig finns det bara en betydelse...Jag undrar vilka typer av kunder de har:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...