5 juni 2011

Ägg- och baconmuffins

En sval och regnig dag som den här passar det bra att testa lite nya recept. Jag tänkte jag skulle försöka minska mängden kolhydrater jag äter ytterligare och byta min grekiska yoghurt på morgonen med någonting proteinrikt som håller mig mätt till lunch.

Eftersom jag äter frukost på jobbet och det inte finns någon möjlighet till matlagning så måste det vara något som jag kan ta med mig. När jag bläddrade igenom LCHF-recept i fredags hittade jag ett intressant recept på ägg och bacon i muffinsformat. Jag gjorde dem i morse och de blev så bra att jag tänkter dela med mig av receptet som kan varieras i det oändliga.

12 muffins

Ingredienser
10 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl ost
2 pkt bacon
peppar

Örter om man vill

Gör så här
Blanda ägg, grädde och ost. Klipp baconet i småbitar och stek. Blanda baconen med äggröran. Peppra. Häll smeten i muffinsformar (dubbla eftersom smeten annars kan rinna ut). Grädda i ugnen i ca 175 grader i 20 minuter.

Perfekt att ta ur kylen på morgonen och värma i mikron en minut.

1 kommentar:

  1. dom här gjorde jag också i mitt tidigare liv, de var så goda. Det finns en hel del bra recept på enkla maträtter som en LCHF-are kan käka.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...