12 juni 2011

Trevligt sällskap i regnigt London

Igår kom Carola över på middag. Vi har inte setts sedan i februari så vi hade hur mycket som helst att uppdatera varandra om. Det blev många glas vin, vilket jag fick lida för under största delen av dagen idag. Middagen var all LCHF, dvs flera decilier grädde i såsen och smör till stekning. Huvudrätten blev så god (fan vad jag är bra på matlagning helt plötsligt;-)) att jag delar med mig av receptet nedanför.

Till efterrätt försökte jag mig på chokladmousse som blev helt misslyckat; torrt och bittert. Jag var nog lite överambitiös när jag köpte choklad med 90 % kakao istället för 75 %, En tesked av den moussen och man blev botad av allt sötsug för resten av veckan.
Köttgryta med champinjoner

Ca 4 portioner

Ingredienser
500 g fläskfile/kycklingfileer
1 gul lök
3 msk soja
Skivade färska champinjoner (6-8)
4 dl vispgrädde
1 dl turkisk/grekisk youghurt

Gör så här
Skär köttet i bitar och lägg i stekpanna. Stek tills de är genomstekta tillsammans med svampen och löken. Blanda i grädde och soja. Låt det småkoka i ca 10 minuter tills såsen tjocknar. Tillsätt youghurt för att få såsen tjockare. Krydda med salt och peppar efter behag. Servera gärna med en sallad (ris eller potatis för icke LCHF-are).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...