16 juni 2012

Fotbollskvällen

Igår gick vi då till lokala puben för fotbollsmatchen mellan England-Sverige. Vi var där i god tid för att få ett bord framför en TV-skärm och äta middag. Fotbolls-EM till ära serverade puben mat från länderna som spelade den dagen. Det svenska bidraget var naturligtvis köttbullar. Jag beställde inte dem för jag anser att jag kan göra dem bättre själv:-)
Det blev både förrätt och huvudrätt. Jag glömde bort att fota huvudrätten men den innehöll också pesto och mozzarellaost men på stekt kyckling. Peston var hemlagad och så god att jag skulle ha kunnat äta den med sked.
Flaggor är en nödvändig dekoration under sportevenemang
Jag är inte så insatt i fotbolls-EM, men jag är helt säker på att Kanada, Brasilien, Australien och USA INTE deltar:-)
 
Det var en spännande match även om det tyvärr var England som avgick med segern tillslut. 

Jag träffade också österbottniska Nina för första gången. Vi har bott ca 10 minuter från varandra i över två år men aldrig kännt till varandras existens förrän den här veckan när vi fick kontakt via en Facebooksidan specifikt för finlandssvenskar i London. Ett mycket bra initiativ. Det blev inte många tysta sekunder och det var så kul att få prata på dialekt. Tur att Steves kompis också kom över till puben för att titta på fotbollen för annars hade han känt sig ganska utanför:-). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...