12 juni 2012

Mat och hälsa

Idag var det bara att sätta sig framför jobbdatorn igen, inga ursäkter mer. Det var lite lättare att fokusera när det var rena höstvädret utanför.

Till lunch gjorde jag kycklingpaj som är helt syndigt god, full med godsaker.
Jag kunde också, ÄNTLIGEN, hämta min bok som jag beställde från Amazon för ca en månad sedan. När jag aldrig fick boken så skrev jag till dem och klagade och de skickade en till utan klagomål. Som tur var kom den här fram.
Boken "Escape the diet trap" är skriven av den engelska läkaren John Briffa och är inte en dietbok utan förklarar hur gamla råd som t.ex. att "äta mindre och träna mer" faktiskt får motsatt effekt, något som jag själv upplevt inte fungerar.  Nu har jag nått min målvikt med LCHF men det skadar ändå inte att läsa in sig på hur kroppen fungerar av en som verkligen har forskat i ämnet.

2 kommentarer:

  1. Låter som en intressant bok! Jag så ett program på BBC för några månader sedan om hur träning påverkar oss olika, och det var väldigt intressant faktiskt. Tydligen har det mycket med genetik att göra hur vi förbättrar vår hälsa med träning.
    Själv har jag aldrig försökt gå ner i vikt med träning men tror också där det beror mycket på hur man är uppbygd, jag går ner i vikt ganska lätt medan andra verkligen får kämpa. Skulle vara intressant om du delade med dig av det du får lära dig av den där boken! :)

    SvaraRadera
  2. Det där BBC-programmet skulle ha varit intressant att se. Det är skönt för oss som inte påverkas vitkmässigt alls av att träna, att det börjar komma fram allt mer att det inte finns en metod som passar alla. När jag hittade min kostmetod med vilken jag reglerar vikten och hälsan så blev träningen genast roligare för nu gör jag det för att jag tycker det är kul att få svettas ordentligt, inte för att tappa i vikt (som jag ju inte gjorde iallafall:-).

    Jo, jag delar gärna med mig av det jag lär mig i boken.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...