21 juni 2012

Mandelbröd - LCHF

I veckan bakade jag ett jättegott och saftigt LCHF-bröd som absolut kommer att sättas till min växande samling av LCHF-bröd. Det här brödet skulle också bra kunna användas till smörgåstårta. Jag hittade receptet på den här bloggen.


Mandelbröd
1 1/2 dl mald mandel

1/2 dl pofiber 

2 msk linfrön

2 dl riven lagrad ost

4 ägg

2 tsk fiberhusk

knappt 1/2 tsk salt

1 tsk bakpulver


 Sätt ugnen på 200°. Mal mandeln i mandelkvarn eller med rivskiva i matberedaren. Eller använd färdigt mandelmjöl. Vispa äggen pösiga och blanda under tiden de torra ingredienserna. Blanda sedan ner osten och äggen och låt stå en stund. Häll i liten smord form eller på en bakplåt. Grädda i ca 20 minuter.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...