25 juni 2012

Mera brödbak

Lång arbetsdag idag och det känns i mushanden. Skulle bara fattas att jag överanstränger mina arbetsredskap, händerna, nu också. Jag tog paus för att gå till gymet och besöka min kiropraktor men annars har de suttit i ett.

Igår provade jag ännu ett LCHF-brödrecept. Jag borde ha runt 10 i min receptsamling nu som jag kan växla mellan, ingen risk att jag blir utan brödalternativ:-). Jag hittade receptet på den här bloggen. Det här brödet innehåller creme fraiche vilket gör det härligt saftigt.

Klara för njutning.

Här kommer receptet:

Ellies frukostbullar
(6-8 semlor)
1 dl mandelmjöl
0.5 dl pofiber
0.5 dl kokosnötsmjöl
0.5 dl bakepro
1.5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 ägg
2 dl fraiche
2 msk smält kokosfett
0.5 dl vatten
1 tsk bakpulver

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda väl. Vispa äggen i 3 minuter, så de blir pösiga. Vispa ner mjölblandningen och sedan creme fraichen och det smälta kokosfettet, blanda. Låt sedan stå en liten stund så smeten sväller. Forma 7-8 bullar

 och grädda i 200grader i 15min.

Till lunch var jag sugen på rökt makrill, otroligt hälsosam fisk dessutom, och jag gjorde en sallad på rökt pepprad makrill, räkor, kokt ägg, sallad, gurka och vårlök. Mmmm, det blir samma lunch imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...