18 december 2012

Måndag i Mayfair

Sådär, väskorna är packade, sista gymbesöket avklarat och nu är det bara att hoppa i duschen, fixa LCHF-lunch så att jag håller mig hela dagen och kvällen och sedan återstår att ta buss och tunnelbana in till Heathrow. Hoppas nu bara att alla färdmedel går som smort, alltid lika spännande.

Igår var Steve och jag på en lite finare restaurang för att fira att semestern börjar. Naturligtvis betalade vi inte full pris utan nappade på ett erbjudande till Theo Randalls restaurang i Hotel Intercontinental i Mayfair. Dealen var 3 rätter och ett glas Prosecco för 27 pund/person. Många kändiskockar gör sällan maten själva på sina restauranger men Theo var minsann på plats vilket gav stället en extra stjärna i kanten.

När vi satt oss kom de genast fram med focaccia och bruschetta samt italiensk ost. Jag tog en bit focaccia för när den är gjord rätt så smälter den i munnen.
Vi beställde båda samma rätter, till förrätt fennelsalami med rocket och ost
Beredd att hugga in
Huvudrätten var helt underbar; rostat pärlhöns som fyllts med parmaskinka, mascarpone och
timjan samt stekt portobello- och porcinisvamp och gräddstuvad spenat till. Ibland kan pärlhöns vara alldeles för torra och anemiska men den här var perfekt.
Till efterrätt gav de oss en trio av efterrätter att dela på, chokladmoussekaka, citronpaj och hasselnötsglass. Alla fick 10 poäng.
Jag gillar ställen som har toaletter där man får riktiga handdukar. Det är stil. Jag rekommenderar verkligen restaurangen. Servicen var också mycket bra och effektiv, alla östeuropeer, surprise, surprise:-)
Efter middagen beslöt vi oss för att ta ännu ett par drinkar och efter att ha gått in på ett par pubar som inte fick Steves godkännande på grund av avsaknad av bra ale, styrde vi kosan till Guy Richies (Madonnas ex man) pub The Punch Bowl. Jag har varit där ett par gånger tidigare men eftersom jag aldrig minns vägen så kom Google maps till nytta.
Pubgästerna övervakas av självaste Winston Churchill.
Ett par drinkar senare återvände vi mycket mätta och belåtna hem, nu kan semestern börja.

2 kommentarer:

  1. Hoppas resan gick smidigt. All den där maten såg jättegod ut!

    SvaraRadera
  2. Jo, det gick verkligen smidigt och jag fick till och med resväskan med mig, det sker inte varje resa:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...