5 december 2012

Favorit i repris

Igår blev det ännu ett besök till favoritrestaurangen Hudsons i Putney. Meningen var att våra kompisar Cecilia och Björn också skulle ha kommit men Cecilia höll på att bli förkyld så de måste avboka. Vi får ta om det nästa år.

Det var ganska kyligt i luften när vi promenerade in till Putney men efter den raska promenaden så hade vi hunnit få upp värmen ganska bra. Jag hade mina nya killer boots och hemstickade raggsockor i dem så fötterna hade det hur bra som helst:-)

I England tar man ofta in julgranen redan vid första advent...och sedan har man de som inte nöjer sig med en fjuttig gran utan går "all in". Här har julen flyttat in minsann
Jag gillar hur de dekorerar Hudsons enligt olika högtider och de höll verkligen inte tillbaka när de satte upp sina juldekorationer. Jag har aldrig sett så många julkulor på ett och samma ställe. Jag undrar hur länge det tog att sätta fast varje kula med häftstift. Jag undrar också hur länge det tar att pilla loss dem igen efteråt
Maten var som vanligt jättegod och portionerna stora. Till förrätt valde jag som vanligt räkfylld avocado och till huvudrätt blev det kycklingbröst fyllt med mozzarellaost och sparris som lindats med bacon. Såsen var fantstiskt god och gjord av soltorkade tomater och grädde. Som tillbehör fick jag stekt aubergine och "greens", en slags kål.
Jag åt ingen efterrätt utan beställde en Irish coffee istället, utan socker. Det är alltid spännande att se om de följer ens specialinstruktioner. Den här gången höll jag nästan på att få socker, om inte servitrisen som tagit beställningen hade haft ögonen med sig och stoppat det hela. Jag var på väg till toaletten när servitrisen sade högt till killen som höll på att göra min Irisch coffee att "Hon ville inte ha något socker i". Han försökte protestera och sa att det måste vara socker i grädden för att den ska hållas på ytan. "Nej, svarade servitrisen, hon sa uttrycklingen att hon inte ville ha något socker". Män, de lyssnar aldrig:-) När jag satte mig vid bordet igen kom killen och dubbelcheckade med mig om jag faktiskt inte ville ha socker eftersom drinken inte skulle se lika snygg ut då. Jag sade att nej, inget socker, och det gör ingenting att den inte ser så snygg ut, huvudsaken är att den smakar gott. Han hade uppenbarligen inte kommit på tanken att jag kunde ha haft diabetes:-)
Efter middagen var vi ännu inte redo att gå hem (vi sitter ju hemma hela dagarna tills det står oss upp i halsen) och gick till en mysig pub i närheten som heter Half Moon.
De har live-musik flera gånger i veckan. Jag gillar den gammalmodiga skyltningen.
Granen är klädd och klar.
Vi satt länge och njöt av värmen framför deras gasdrivna öppna spis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...