21 december 2012

Julförberedelser

Här kommer lite fler bilder från dagens aktiviteter.

När vi efter några timmar beslutade att granen klarat lukttestet så klädde vi den.

Klar!
Nå nej, lite fler saker hängde vi allt upp:-) Jag har som tradition börjat köpa med mig nya bollar från London varje år. Problemet är bara att de ofta är lite för tunga för de klena grenarna på våra granar så man måste hänga dem långt inne.
Årets bollar, röda och silver i tjockt glas.
Magnus flickvän kommer från Tyskland och han köper alltid med sig olika typiska rätter och bakverk från sina resor till Tyskland. Den här gången hade han köpt en "Baumkuchen mit Schokoladenüberzug", ungefär "stockkaka med chokladöverdrag", som är typiskt för Dresden. Den var god med kaffe.

En tysk "rätt" som har blivit obligatorisk under vårt julfirande är "Feuerzangenbowle", som direkt översatt betyder eldtångsbål. Bålen är flera gånger godare än vanlig glögg måste jag säga, och då älskar jag glögg. Bålen innehåller Strohrom (60 %), rödvin, glöggkryddor och socker och man häller Strohrommen över en sockertopp och tänder på och låter sockret smälta ner i vinblandningen.
Elvis vänder ryggen till.
På kvällen gick vi i bastu och njöt sedan av min hemlagade kycklingleverpate och mousserat vin. Jag sätter upp receptet vid något senare tillfälle för paten var verkligen god.
Imorgon styr jag kosan till Karleby för middag och shopping med några kompisar. Jag har inte besökt Karleby på säkert 20 år så det ska bli intressant att se hur staden förändrats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...