11 maj 2013

Chileansk middag

Nyss hemkommen från West Kensington efter att ha kollat Finlands match mot Österrike i ishockey-VM på en sportpub (men bara coca cola för mig) tillsammans med min kompis Nina och hennes man Andrew, en match som slutade jättebra för oss.

Igår var Steve och jag på middag till Cecilia och Björn. De hade besök av en gammal studiekamrat till Björn, en chilenare, som hade gjort en äkta sydamerikansk rätt, Ceviche. Den var mycket fräsch och god och man kunde knappt sluta äta. Den ska jag göra någon gång för allt som krävs är färsk lax, räkor, hackad rödlök, grön- och röd paprika, koriander, olja och maaaaassor av pressad citron som fisken "tillagas" i. Killen sade att den smakar som bäst när rätten får gotta sig över natten.
Vi har huggit in...
...så här ser man ut efter att ha ätit citronsåsen som rätten marinerades i
Det saknades verkligen inte dryck men jag såg till att dricka mycket vatten mellan varje vinglas, något som Steve glömde bort, plus att han blandade olika sprittyper hej vilt:-)
Så här blir man när man fått för mycket innanför västen:-) Jag höll på att öppna ytterdörren när jag hörde ett brak och när jag vände mig om låg han i buskaget och skrattade:-). Han skrattar inte så mycket idag kan jag säga, men det var en mycket trevlig kväll så ett stort tack till Cecilia och Björn!

4 kommentarer:

 1. Tack för senast. trevligt:) Var jättemysigt i london:) Hahaha. Vilken kväll ni måste ha haft i det här inlägget;) Vilka roliga bilder du lagt upp! Fick mig ett riktigt skratt så här en söndag:D Snacka om att vara rund under fötterna på den sista bilden. Ha det bra.

  SvaraRadera
 2. Haha!!Rolig bild av Steve där i buskaget, den borde du förstora upp...;)
  Jag har numera också lärt mig att vatten är nog det bästa botemedlet mot krapula, så det blir lika mängder vatten som vin nuförtiden...

  SvaraRadera
 3. Moa - tack själv, det var jättekul att träffas och ni hade verkligen tur med vädret. Nu regnar det och är grått och kallt igen.

  Ja, det är mycket sällan Steve blir så där rund under fötterna, kanske 1 gång om året. Och tur är väl det, skulle inte orka släpa runt på en 85-kilosklump varje helg:-)

  SvaraRadera
 4. Haha. Nä, Vilken tur är väl det.XD. Skulle nog bli tufft för ryggen att släpa runt på varje helg. Ja, vädret var toppen:) Brände mig till och med. Ses till sommaren!.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...