6 maj 2013

Helgdag men ändå arbetsdag

Idag är det helgdag i England, men det är inte precis något som Steve och jag har känt av eftersom vi normalt inte åker in till ett kontor annars heller och mina icke-brittiska kunder var lika mycket på bettet som vanligt.

Denna måndag precis som alla andra måndagar innehöll ett gymbesök och sedan provade jag på att baka Focaccia a la LCHF-stil som blev jättegott. Steve åt flera bitar och sa att det smakade precis som vanligt bröd och han är annars väldigt kräsen. Jag hittade receptet i boken Annika Rognebys bok "Bakglädje till vardags och fest" men ni får det också nedanför bilden.
Focaccia (LCHF)

Bröd: 
4 ägg
200 g philadelphiaost
100 g smält smör
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk salt
1,5 tsk bakpulver

Valfri fyllning, jag valde detta:
Fetaost i kuber
Rödlök
Halverade körsbärstomater
Olivolja
Flingsalt
Svarta oliver och torkade tomater kan också vara gott.

Gör så här: Vispa äggen fluffigt. Tillsätt philadelphiaosten och vispa till en slät smet. Smält smöret och vispa ner det. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner dem i smeten. Häll smeten i en smord form (ca 15x23 cm). Tryck ner valfri fyllning i smeten, ringla över olivolja och strö ut lite flingsalt. Grädda i ca 25 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Äts gärna lite ljummen.

Efter lunch gick Steve och jag till elektronikkedjan Currys på andra sidan Themsen eftersom han skulle köpa en present till sin farsa som fyller 65 om en vecka. Jag shoppade en glassmaskin till ett förmånligt pris som jag velat ha under en längre tid. Problemet är nu bara, märkte jag när jag läste instruktionera när jag kom hem, att man ska sätta själva glassbehållaren i frysen en stund innan man börjar göra glassen. Vi har bara ett frysfack och det finns ingen chans att få in behållaren dit. Jag bad om råd bland mina kompisar på Facebook och fick tipset att sätta iskuber i behållare en stund före så det ska jag testa. Annars så lr glassmaskinen frysa själv också men jag antar att det tar längre tid att få färdig glass om behållaren inte är nedkyld.
Idag spelade Finland mot Frankrike i VM i ishockey och vi kollade matchen på TV via datorn samtidigt som vi njöt av småplock, eller tapas. Det var italiensk mozzarellasallad och focaccia, spanska korvar och skinka och fransk Brie. Älskar plockmat.
Imorgon ska vi träffa min faster Gunvor, hennes man Markku och min kusin Minna på lunch i Richmond. De är i London på semester några dagar och jag föreslog bland annat att de skulle åka till Kew Gardens med deras vackra planteringar. Jag tyckte det skulle passa perfekt att vi då samtidigt visar upp vackra Richmond och äter god pubmat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...