25 maj 2013

Småprat och gårdagens händelser

Idag vaknade jag, okristligt tidigt, upp till blå himmel och sol. Jag kom hem efter två i natt men vaknade redan före åtta, pigg och utvilad, eller det var jag då.

Fördelen med att stiga upp tidigt är att man får mycket gjort. Jag har ätit frukost i lugn och ro, korrläst en text och bokat biljetter. Så, nästa lördag befinner vi oss i Royal Festival Hall för att lyssna på filharmoniska orkestern plus en sångerska som framför känd filmmusik. Rabattsajten Groupon hade ett specialerbjudande som vi nappade på.

Från det ena till det femte så har vi ännu inte lyckats fånga musen trots två fällor och det luktar fortfarande starkt av "frasspiss" (hankattsurin på "högsvenska":-) i köket. Antingen har musen självdött (inte troligt, för grannarna på första våning har också musbesök, troligen samma som turnerar genom alla våningar) eller så är det 1) en hanmus som pinkar in sitt revir eller 2) en mus som har vårt kök som toalett. Inte fräscht alls.

För att prata om något lite mer aptitligt så hade jag bokat bord på Champagne Charlies i Charing Cross till Julia, Minna och Davide (hårfrisören) och mig igår. Det blev en sen middag men instället så vi satt kvar tills de stängde.

Det är så sällan man hittar oskalade räkor i London så när det fanns som förrätt så var valet inte svårt.
Till huvudrätt tog jag kall julskinka med grönsaker. Jag har ätit bättre måste jag säga och skulle ha föredragit att köttet var varmt åtminstone...det är vad mikrovågsugnar är till för.
När vi blev "utslängda" från restaurangen gick vi vidare till cocktailbaren Dirty Martini i Covent Garden. Vi kom för sent för happy hour så vi tog bara några få drinkar.
Musiken var bra med en härlig blandning av gammalt och nytt.
Jag tog bara en cocktail, för sött, men två glas prosecco. Prosecco är aldrig fel.
Vid halv 2 beslöt vi oss för att ge oss och jag tog nattbussen hem. När jag kom till mitt hus så höll Steve just på att låsa upp ytterdörren, han hade varit ute med sina kompisar. Snacka om sammanträffande!!

Snart är det dags för lördagens gympass, Body Attack, och det är i princip det enda som står på agendan idag. Vi kommer att ha en lugn lördag. Imorgon är det BBQ hos Steves kompis Duncan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...