2 maj 2013

Strålande sol och pratsam läkare

Våren har verkligen kommit på allvar med över 20 grader i solen varje dag. Så skönt och det gör underverk för humöret.

Imorse vaknade jag kl 7 igen, en timme före väckarklockan ringde. Lite irriterande men å andra sidan får man mycket gjort.

Hittills idag har jag jobbat, gått dubbelpass på gymet; först Zumba och sedan Pilates, gjort Porterstek (vi ska äta den först imorgon så jag håller tummarna för att köttet blev mört) och besökt min läkare för att ta bort en hudflik som jag stört mig på även om den inte synts för allmänheten.

Innan jag ens hann öppna munnen så hade han tagit mitt blodtryck tre gånger och diskuterade både mitt blodtryck och kolesterol. Mitt kolesterol är ännu för högt tyckte han men jag såg att det har gått ner sedan jag provade det senast så han lyckades inte sälja in kolesterolmedicin till mig:-) Han sade iallafall att jag skulle äta massor av fet fisk, bönor och yoghurt för det sänker kolesterolet. Det kan jag gå med på:-) Han fick iallafall tillåtelse att skriva ut ett recept på blodtrycksmedicin, ganska svag dos, som jag kan börja äta genast. Högt blodtryck är, till skillnad från kolesterol, något som aldrig är hälsosamt och trots att jag är ett mycket bra exemplar på hälsosamt leverne så verkar arv och gener vara starkare än livsstil.

Min läkare, en 70-årig jude, brukar vara ganska tystlåten och småstressad men idag var han som en omvänd hand...kanske på grund av det vackra vädret. Han pratade och log och hade ingen brådska i världen att få ut mig genom dörren. När jag fått mitt blodtrycksmedicinrecept och kallelse för nytt blodprov om en månad så tog jag försiktigt upp hudfliksärendet. Ja just, sa han, och jag fick sätta mig på britsen. En bedövningsspruta och ett mycket rökigt jobb med lasern (han berättade att ibland har han fått öppna fönstret när det rökt så mycket?!) senare så var problemet åtgärdat och han visade stolt upp den lilla bortskurna hudfliken till mig (varför gör alltid läkare det?!, ju mindre jag ser desto bättre).

Snart åker Steve på sin torsdagedejt med sin bästa kompis och jag funderar att gå på bio och se Tom Cruises senaste film Oblivion. Steve såg den när jag var i Finland så ska jag se den får jag gå själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...