3 maj 2013

Ishockey-fredag och godsaker

Skönt med fredag igen så det blir lite lugnt på jobbfronten.

Efter ett par timmars jobb åkte jag in till St George's Hospital i stadsdelen Tooting för att ta EKG. Det gick på bokstavligen fem minuter och sedan var det bara att ta bussen hem. Jag passade också på att hämta ut min blodtrycksmedicin och har just tagit det första pillret. Nu väntar jag på att någon av de otaliga bieffekter som de listade på bruksanvisningen ska slå till. De flesta bieffekterna var av allergityp och eftersom det är pollensäsong som bäst så kommer jag nog inte att veta vilken allergi som orsakas av vad. Något som jag gillade när jag hämtade ut medicinen på Boots var att de frågade de om de kunde ringa mig om en vecka för att höra hur jag mådde med medicinen. Det är något jag inte hört att apoteken i Finland gör.

Vädret har annars varit fantastiskt idag, soligt och varmt, och när Steve och jag städat lägenheten tog jag på mig gymkläderna och gick ut och gå en timme för att tanka D-vitamin. Man vill ju verkligen inte gå miste om någon soldag.

Nu sitter jag och tittar på VM-matchen i ishockey mellan Finland och Tyskland. Steve lyckades hitta en kanal på nätet med engelsk kommentator, helt bra bildkvalitet också. Den bästa atmosfären får man däremot på en pub eller om man är i ett gäng hemma hos någon. Jag och min kompis Nina har därför kommit överens om att åka in till puben Famous Three Kings i West Kensington en eller två gånger i slutet av nästa vecka.
Ikväll åt vi portersteken till middag och jag kan säga så här, såsen blev fantastiskt god, behövde inte sätta till något mer salt eller peppar utan några deciliter grädde räckte. Däremot blev köttet segt som en skosula, jag vet inte vad jag gjorde. Jag följde receptet till punkt och pricka, 2 timmar i ugnen tills köttet fick en innertemperatur på 75 grader. Det enda jag kan komma på är att jag köpte fel typ av kött, dvs inte rostbiff. Steve har nu satt skivorna i spadet och tänker koka dem ett par timmar till. Jag och nötkött har aldrig varit en bra kombination, det är mer Steves avdelning. Uppdatering: jag fick precis smaka en bit och det var hur mör som helst! Morgondagens lunch (och tänderna) är räddad.
"Efterrätten" blev däremot jättelyckad, Snickers (ni hittar receptet i det här inlägget). De innehåller bara 3 ingredienser och görs i tre steg:
Första chokladlagret
Jordnöts- och jordnötssmörlagret
Andra chokladlagret
Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...