18 maj 2013

Förberedelser

Idag har jag minutschema:-) Carola kommer hit på middag ikväll och sedan ska vi se på Eurovisionen. Vi har haft det som tradition att se den tillsammans i flera år. Tidigare brukade Annika också komma men hon bor ju i Sverige nuförtiden:-(. Först blir det iallafall middag (gillar att göra trerättersmiddagar).

Eftersom det kommer att bli ett 2-timmars tillställningsavbrott på grund av ishockeymatchen mellan Finland och Sverige så har jag gjort så mycket som möjligt nu i morse. Förrätten, lax- och räkpaj, står redo att värmas upp (sätter upp receptet senare om det blev gott).
Och den välbeprövade och fantastiskt goda kyckling- och bacongratängen står nu i kylen, klar att sättas i ugnen. Vi ska äta den med blomkålsris och ugnsrostade minitomater. Ni får se vad det blir till efterrätt sen, det kan gå hur som helst:-).
Som vanligt så kan jag aldrig kocka tre rätter utanskador. Den här gången lyckades jag skära mig i två fingrar på creme fraiche-locket.
Nu är bordet dukat och om en halv timme är det dags för en timmes Body Attack på gymet. Efter gymet blir det en snabbis till affären sedan hem, söka kanal som visar ishockeyn, göra desserten i första pausen, duscha i andra och sätta fram det sista när matchen är slut och fixa till mig. Voila, klar i tid för när Carola anländer vid kl 17!:-)

2 kommentarer:

  1. puh, man blir ju alldeles stressad bara av att läsa allt du hade att fixa och dona. Du borde haft en köksassistent, alltså en levande sådan, att delegera jobbet till ; )

    Hoppas ni ändå hann njuta av kvällen.

    SvaraRadera
  2. Jag är väldigt bra på att koordinera och organisera:-) Glömde skriva att jag också rengjorde ugnen som såg för bedrövlig ut. Har fått dåligt samvete varje gång jag öppnade den i 6 månader och nu fick det vara nog:-).

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...