15 maj 2013

Gott och blandat, mest gott

Det var den arbetsdagen. Jag har just ätit kokosgröt (LCHF) som jag hittade recept på i den här bloggen (recept nedan) och nu är jag proppmätt. Snart blir det dags för pass 2 på gymet, Body Attack. Jag var i morse också men då gick brandalarmet (falskalarm) och vi måste alla ut och vi hann bara gymma i 30 min efteråt. Jag hade turen att ha min ytterjacka i närheten men det var värre för de som hade simmat i bassängen, de fick ge sig blöta och barfota ut i snålblåsten och bara med en handduk över axlarna.
1 portion
2 ägg
1 dl mjölk/kokosmjölk/mandelmjölk (välj det som passar bäst – jag hade kokosmjölk)
1 msk kokosmjöl
salt, kanel, vaniljpulver

Vispa ihop mjölk och ägg i en kastrull. Rör ner kokosmjölet och rör under medelstark värme tills gröten tjocknat. Smaka av med salt, kanel och vaniljpulver eller varför inte lite kardemumma. Jag åt med tinade hallon till.

Jag har också hunnit baka en halv satts biscotti, utan saffran den här gången.
När jag kom hem från gymet i morse möttes jag av Steve i köket som berättade att han också sett musen som jag talade om för ett par veckor sedan. Han hade sett något som sprang iväg i ögonvrån och han trodde att den har sitt gömställe bakom diskmaskinen...det kommer en svag lukt av urin därifrån (han pinkade säkert ner sig av skräck när Steve kom in i köket:-). Uäck. Så, nu har vi satt ut två mössfällor och hoppas att vi kan vittja imorgon.
Igår stod det ett antal roliga saker på programmet.

Först var jag på massage i en timme. Den här gången masserades jag av en annan kvinna och hon var minsann hård i nyporna. Jag sade att hon fick ta i ordentligt (betalar jag £50 så vill jag ha valuta för pengarna också) och det gjorde hon minsann. Skulle inte förvåna mig om jag har blåmärken på ryggen:-). Lätt mörbultad rusade jag till bussen och hann i princip bara bättra på mascaran innan Steve och jag begav oss till bion för att se den nya Star Trek-filmen. Jag har alltid varit mer av ett Stjärnornas krig-fan (jag tror inte ens att de visade de tidiga Star Trek-filmerna på bio i Finland) och hade ganska lite koll på personerna i filmen. Så, därför kollade vi på den första filmen i den här "prequeln", eller vad det heter när filmerna börjar handla om tiden före de ursprungliga filmen, några dagar tidigare för att jag skulle få lite bakgrundsinformation.

Filmen var helt bra så gillar ni den här typerna av filmer så rekommenderar jag den.
Efter filmen tog vi bussen till Putney eftersom det regnade för mycket för att gå för middag på tapasrestaurangen House of Roxy. De sålde bara tapasrätter idag men alla till 50 % rabatt. Sorry för den dåliga bildkvaliteten men Steve hade lånat min kamera och inte satt den tillbaka i min handväska trots att han lovat.
Mumsfilibabba, grillade småchorizo och räkor i vitlökssås. Höjdpunkten var dock den grillade biffen i pepparsås. På tallriken låg två stora och möra köttbitar. Skulle ha kunnat äta två sådana tallrikar...eller tre:-)
När Steve valde efterrätt så tog jag en irish coffee utan socker. Servitrisen hade ännu inte lärt sig hur man får grädden att hållas på toppen utan socker (tror inte ens det går) så hon gav mig en stor kanna med grädde på sidan. Inte dumt det heller:-)
Vi har redan bokat nästa besök till restaurangen och då kommer våra vänner Cecilia och Björn med. Hoppas inte kockarna gör oss besvikna då, så mycket som vi har lovordat den här restaurangen:-)

2 kommentarer:

  1. Mycket god mat som vanligt! Och ush din stackare angående musen som flyttat in, vi hade ju en mus i vintras men den tog katten efter några dagar. Duktig kisse!

    SvaraRadera
  2. Jag tror vi får låna din katt för ännu har ingen muse fastnat i någon av fällorna, den är säkert mer effektiv:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...