22 december 2013

Dan före dan före dopparedan

Här rusar dagarna iväg och det känns mest som kväll hela tiden.

Farsan hittade ett riktigt praktexemplar till gran i våra skogar, jämn och med tjocka barr. En sådan gran hittar man inte varje år, inte ens vartannat.

Elvis, liksom de flesta katter, var väldigt intresserad av allt som hängde och glittrade de första dagarna och man fick hålla ett öga på honom.
Halmbocken brottade han genast ner:-)
När han hade siktet inställt på en av bollarna fick man dra bort honom.
Igår kom min andra bror Owe, min svägerska Anna och deras dotter Sara och hälsade på. Jag hade köpt med mig en "christmas pudding" med en tvist, eller i det här fallet chokladsåsfyllning, till efterrätt. Den var mycket godare än vanlig christmas pudding men man behövde inte ta någon stor bit eftersom den var väldigt mäktig. Det var kändiskocken Heston Blumenthal som hade utvecklat ett antal julbakverksrecept till Waitrose och då brukar det alltid bli bra.
I eftermiddag har vi varit till Munsala kyrka och lyssnat på "De vackraste julsångerna". Det var förvånandsvärt lite folk men jag antar att det berodde på att vägarna är glashala och de vågade sig inte ut. Vi fick iallafall sjunga julsånger och lyssna till körsång. Det ovanligaste var nog att sjunga "O, du saliga" till ackompanjemang av dragspel. Det blev genast lite mer "upbeat" tempo och dansbandsstuk på sången:-)
Snart kommer Cecilia och Björn hit på glögg och diverse tilltugg. Morsan har bakat i flera veckor så det finns att ta av om man säger så.

4 kommentarer:

 1. hoppas inte Elvis tuttar på bocken under natten, så det går som för den i Gävle ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick stänga dörren till vardagrummet under natten för annars hade det nog gått livat till:-)

   Radera
 2. Vad mysigt det ser ut:) Elvis är ju hur söt som helst. Hoppas ni får en riktigt god jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja han är mjuk som bomull nu på vintern. God Jul till er alla! Hoppas ni får en vitare jul än oss.

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...