31 december 2013

Hemresan, nyårsafton och zucchinifrallor

Så är årets sista dag här och den ska jag fira hos Cecilia och Björn som bjuder på fest. Det ska blir riktigt kul. Om det inte regnar så är planen att gå till Primrose Hill och se fyrverkerierna på Themsen men det ser lite osäkert ut för tillfället. I Finland verkar temperaturen ha fastnat på i genomsnitt +1 med moln och regn, här ligger den konstant på +11 med moln och regn. Jag har också granskat tågtidtabellerna noga och det ser ut som om de går dygnet runt, dvs. de "riktiga" tågen också, inte bara tunnelbanan. Puh.

Många bloggar som jag läser gör en sammanfattning av året men där går jag som kärringen mot strömmen:-) Är inte mycket för att se tillbaka, kan personligen inte riktigt förstå pointen att älta det som har varit. Det som har hänt har hänt, både det roliga och mindre roliga.
Här ska jag plåga er med ännu en bild av Elvis i ett av sina favoritsovställen, morsans tvättkorg. Katter är verkligen formbara. Jag satte upp bilden på Facebook också och en kompis kommenterade att hon först trodde att det var en hög med sand och jag kan se likheten:-)
Lite om gårdagens hemresa då kanske som gick väldigt smärtfritt, jag hann till och med äta en sallad på Vanda flygfält. Den var inte var så pjåkig eftersom man fick välja en eller två proteiner själv.

Rutten Vanda till London skedde med British Airways som är det enda flygbolaget som jag normalt flyger med inom Europa som fortfarande serverar gratis alkohol. Det finns ingen hejd på hur gärna de vill dela ut den:-) Jag festade till det med två små flaskor rött vin som var riktigt gott, något spanskt, och resten vatten. Man blir lättare påverkad när man dricker på flyget än "normalt" så det gäller att se upp, tror det har något med syret i luften. Typiskt min (o)tur så satt jag omringad av engelsmän i 20-årsåldern och speciellt tjejerna gick loss på spriten med både G&T, vodka och coke samt vin. Engelska ungdomar, speciellt, är väldigt högljudda normalt och ännu mer när de är lite påverkade. När jag åkte hem inför julen bestod passagerarna främst av finländare och koreaner och det var så underbart tyst och skönt.
När man flyger in mot London på kvällen så ser man hur massiv staden är, ljus så långt ögat når. Det är riktigt vackert.
När jag anlände till London var det bara att gå igenom passkontrollen som gick någorlunda snabbt, hämta väskan och ta tunnelbanan till Hammersmith där jag böt till buss. Bussresan är alltid lite av en mardröm om man har en stor väska med sig eftersom bussen ofta är full av folk, speciellt på kvällen, men med lite fan anamma så går det. Det som irriterar mig är att människor som står på platsen för barnvagnar inte fattar att de borde flytta på sig trots att de ser att man kommer med en stor väska. Det betyder att man hamnar typ mitt i gången och hindrar folk från att stiga på och av bussen. Jag funderade under några sekunder över om jag skulle ha satt min väska framför dem och stängt in dem och tvingat dem att kliva över den när de skulle ut. DET skulle kanske ha lärt dem ... eller så kunde jag ha bett dem flytta på sig:-)

När jag äntligen kom till lägenheten och släpat min 20+ kg tunga väska uppför tre våningar så satte jag elementen på högsta temperatur och tände en massa ljus för det var kallt och rått i lägenheten efter att den stått obebodd i 2 veckor. Jag passade också på att packa upp allt för att få det ur vägen.

Idag inledde jag dagen i hälsans tecken med en ordentlig genomkörare av kroppen på Body Conditioning. Det kändes inte som om jag hade tappat alltför mycket muskler under de två veckorna jag var hemma så det var ju skönt.

Efter gymet gick jag via Sainsburys och köpte lite mat för imorgon, eftersom jag misstänker att alla affärer är stängda då.

Jag provade också på att baka frukostsemlor/frallor med Zucchini som blev både saftiga och jättegoda. Dem kommer jag absolut att göra igen. Ni hittar receptet i slutet på inlägget men jag hittade det på den här bloggen.
Det fick bli en fralla till lunch med grov leverpate som jag tagit med mig från Finland och kaffe.
Förutom bakning så har jag rensat lägenheten på alla julpynt och tvättat en maskin med kläder. Jag lyssnade också en stund på julmusik men det gjorde jag inte av nostalgiska skäl utan för att få ut min jul-CD ur skivspelaren. Det är något fel på spelaren och man kan bara öppna CD-luckan när den är "uppvärmd" och det blev den först efter 13 låtar.

Så, det är lite om vad jag sysslat med sedan igår och då återstår det bara att önska alla ett

GOTT NYTT ÅR!!!

Zucchinifrallor 
ca 6-8 st

4 ägg
2 dl finriven zucchini
1 1/2 dl mandelmjöl
2 msk fiebrhusk
2 msk kokosnötsmjöl
1/2 dl sesamfrön (jag tog linfrön som ju är så bra för magen)
3 msk solrosfrön
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffigt och tillsätt den rivna zucchinin. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i ägg– och zucchiniblandningen. Låt stå ca 10 min och forma sen bullar av smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

2 kommentarer:

  1. Skönt att slippa en sammanfattning av året :-)
    Tack för en bra blogg och GOTT NYTT ÅR!

    SvaraRadera
  2. Tack:-) Ett mycket Gott Nytt År till dig också!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...