14 december 2013

Fest i dagarna tre

Just hemkommen från en fantastisk julmiddag på lokala puben The Alma tillsammans med andra finlandssvenskar och våra engelska partners och nu sitter jag och jäser på soffan. Steve har däckat totalt och ligger och snarkar på sängen. Det är uppenbarligen tröttsamt att äta:-)

Men låt oss börja med onsdagens middag med några exkollegor. Vi har fortsatt traditionen att äta middag tillsammans före jul och ibland också på sommaren. Det är trevligt att höra hur det går för alla och skvallra lite.

Innan jag mötte upp med exkollegorna hann jag träffa Cecilia på en drink i en pub bredvid och passade samtidigt på att ge henne luftmadrassen som hon ville låna.

Det är inte svårt att spotta julfestfirare i London, antingen är de uppklädda till tänderna eller utklädda i stickade tröjor med julmotiv eller galna mössor och hattar.
"Julmiddagen" intogs på den italienska kedjan Rossopomodoro. Helt ok mat men inte så stort urval för mig som inte äter pizza eller pasta....
Tillslut valde jag två förrätter som huvudrätt istället. Fungerar hur bra som helst plus att man får lite variation på maten. Vi gick inte ut på någon drink efteråt vilket passade mig bra då det ännu återstod två arbetsdagar och jag försöker få undan så mycket som möjligt tills jag åker till Finland.
På torsdag mötte jag min kompis Julia som normalt bor i Paris men nu var på affärsresa till London i några dagar. Vi lärde känna varandra när vi båda studerade på South Bank University för 10 år sedan. Ganska ovanligt att två finlandssvenskar, hon från södra Finland och jag från västra, lyckas välja samma kurs och samma universitet utomlands.

Hon bad att vi skulle åka och äta Thaimat på puben The Churchill Arms i Notting Hill och det hade jag inget emot alls. Det går buss direkt dit från Wandsworth plus att jag älskar puben och maten de gör där.
Man kan verkligen inte missa den här puben, hela utsidan, och insidan, är täckt av gröna växter och, eftersom det snart är jul, massor av ljus .
I taket trängs kastruller, korgar etc etc.
Julias kompis Davide, som jobbar som frisör, mötte också upp med oss efter jobbet.
Så mycket gott att välja mellan.
Jag bestämde mig för stir fried nötkött och wokade grönsaker till. Riset lämnade jag kvar.
När man behöver besöka damtoaletten så är det bara att följa trädgårdsstigen.
Till och med själva toaletten är dekorerad med blommor (och alla är äkta)
Det känns som att sitta och äta i en djungel. Snacka om mys.
Det var en mycket trevlig kväll och jag kom inte hem förrän vid ett. Steve hade varit och hälsat på sin kompis och normalt är det han som kommer hem sist så han blev ganska förvånad när jag inte låg i sängen när han kom hem:-)

Ikväll har jag och Steve som sagt ätit julmiddag med andra finlandssvenskar och våra partners på en pub nära där vi bor och det var fantastiskt gott måste jag säga. Vi satt alla och ojade oss över hur mätta vi var efteråt.

När vi kom till vårt bord fanns det en smällkaramell vid varje plats.
Smällkaramellerna öppnade så nu sitter vi med våra papperskronor på oss.
Jag hade beställt en terrin till förrätt med tranbärssås ... tror jag det var.
Till huvudrätt blev det kalkon med stuffing och baconlindad korv. Som sidorätt serverades ljuvliga ugnsbakade grönsaker, brysselkål med bacon samt ugnsbakad potatis. Vi åt och åt.
Ikväll slog jag på stort och åt efterrätt ... troligen den sötaste efterrätten man kan äta, Sticky toffee pudding. Lika bra att gå all-in om man nu en gång ska äta socker.
Resten av helgen är oplanerad men det blir väl gymbesök, jobb och så skulle jag vilja hinna se den andra Hobbit-filmen innan jag åker till Finland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...