19 december 2013

Hemma

Jag landade till ett grönt Finland och runt noll grader, lite skillnade från de senaste 3 åren när det nästan varit -30 och massor av snö nästa hela julen. Nå, det hinns ännu. Flyget gick iallafall som smort och resväskan följde med mig. Jag hade packat ned ett par flaskor engelskt vin (en flaska vitt och en rött) också i kappsäcken och de hade också hållit diverse lyft och slag. Skulle inte ha varit kul om de gått sönder och allt skulle ha stunkit alkohol.

I morse klarade jag av både ett tandläkarbesök och frissabesök. Jag hade inga hål och de begynnande hålen mellan tänderna så hade inte förändrats alls sedan han röntgade dem första gången 2009 så det är jag MYCKET nöjd över. Jag har ganska dålig tandkvalitet men sedan jag började äta LCHF-kost för nästan 3 år sedan har tänderna varit i toppskick. Det beror absolut på att jag inte behöver gå och småäta hela tiden då jag står mig på 2-3 mål om dagen och inga mellanmål och att jag äter minimalt med kolhydrater som fräter på tänderna, oberoende av typ och mängd. Är ingen större tandläkarfantast men man har inte så mycket att välja på, eller jo, tandvärk.

Vad jag däremot gillar är att gå till frissan och få håret omskött, det är 5 månader sedan sist, dvs. när jag var hem i Finland senast. Den här gången bad jag henne bara att toppa (och slinga) eftersom jag skulle vilja att det växte ut lite. Jag vill testa om jag kan få det att växa längre än i axelhöjd, har inte haft det typ sedan jag var 6.

Elvis har lagt på sig några kilon sen i somras och är hur mjuk och mullig som helst, gosbollen:-). Morsan berättade att han har blivit helt galen efter smör och sträcker sig upp mot matbordet om han ser smörpaketet. En riktig LCHF-katt-)
LCHF-frukosten är också tillagad, nöt- och frögranola och ostfrallor. Nu borde jag ha så det räcker hela semestern.
Ikväll kom min yngsta bror Magnus hem från Bergen, Norge där han normalt bor. Hans anslutningsflyg från Helsingfors till Vasa blev annullerat (SAS) så han tvingades ta tåget upp, 4 timmar av skog och mörker. Mina föräldrar var och hämtade honom till tågstationen. Jag åker aldrig med SAS längre, de är helt opålitliga och annullerar flyg till höger och vänster ... och sen klagar de på att de inte har tillräckligt med passagerare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...