23 december 2013

Glöggkväll

Idag fick vi lite snö, kors i taket. Det regnade i morse men efter lunch övergick det till snö och jag passade på att ta en promenad innan det skulle börja regna igen. Det var skönt att få lite frisk luft fast jag tycker det är otroligt tråkigt att promenera ensam utan musik i hörlurarna. Jag hade tänkt överföra några musik-CD till min nya telefon men det hanns inte med.
Igår kom då Cecilia och Björn hit på tysk "glögg", eller snarare punch eftersom den dricks året runt i Tyskland. Smakar iallafall som glögg, bara flera gånger bättre. Den heter Feurezangenbowle.

Tänt var det här! En sockertopp, som placerats på en speciell hållare, dränks i Stroh-rom tänds på och får smälta ner i en kastrull med rödvin, rivet apelsinskal, pressad apelsin och glöggkryddor.
När glöggen var klar gick vi ner till vår "gillestuga". Det är så mysigt att sitta där på vintern med elden som sprakar i öppna spisen. Vi serverade glöggen med ugnsbakad brie, rostat bröd, morsans hembakta småkakor och lite annat smått och gott.
Ett perfekt sätt att hålla glöggen varm.
Vi satt länge och åt och drack (vi hade trots allt nästan 3 liter glögg att ta oss igenom:-). Cecilia och min bror Magnus är nästan jämngamla så de hade dessutom många gemensamma bekanta att uppdatara sig om. Det var en jättemysig kväll.
Ikväll blir det julbastu med bastukvastar som farsan tog i somras och torkade. Några timmar i vatten och de blir näsan som nya.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...