21 april 2014

Annandag påsk

Hej alla. Hoppas ni har haft en avslappnande annandag påsk.

Jag började dagen med jobb och har fått det mesta gjort tills vi åker på onsdag, bara ett par filer till men de sparar jag till imorgon. Jag har också checkat in Steve och mig till flyget, skrivit ut flygbiljetter, hotellbokningssidan samt biljetten till vår busstur som vi ska ta på lördag. Jag bokade också taxi till 4.30 på onsdag morgon, gäsp. Vi åker från flygfältet Luton som ligger en bit utanför London och det går inga tåg så tidigt så då får det bli taxi en väg. Hoppas nu bara att det inte blir några missförstånd, jag kommer inte att kunna slappna av förrän taxin står utanför huset. Jag måste ännu köpa reseförsäkring men det tar 5 minuter online. Jag måste kolla specifikt så att försäkringen innehåller ersättning, eller iallafall hotellboende, om man skulle stranda på Island på grund av vulkanutbrott. Läste i en artikel nyligen att de väntar sig ett vulkanutbrott inom en mycket nära framtid. Jag skulle inte ha något emot att stanna där i ett par veckor extra men inte om jag måste stå för hotell och mat själv:-)

När allt på Att göra-listan var avprickad på eftermiddagen tog jag bussen och spårvagnen till IKEA. Jag behövde egentligen ingenting men det är kanske då man ska åka dit för man irriteras inte lika lätt på stressade människor som yrar fram och tillbaka med måttband, penna och papper.
Första anhalten när jag kom fram var iallafall matsalen, där jag helt enligt tradition köpte en tallrik köttbullar och kokta grönsaker. Både ärter eller morötter innehåller ganska mycket kolhydrater men eftersom måltiden fick fungera som både lunch och middag så var det inte alltför farligt. Jag åt också en stoooor klick fet majonnäs till.
Som sagt så behövde jag inget storslaget från IKEA, men jag plockade iallafall på mig nya underbart mjuka badrumsmattor, ett nytt väggur till köket istället för den jag kastade för ett par månader sedan, soppslev, diskborste och ännu en stekpanna. Det känns som om vi köper en ny stekpanna minst varannan månad. Vi försöker sköta dem enligt konstens alla regler men antingen böjs det eller så bränner de vid maten.
Resten av kvällen kommer jag bara att ta det lugnt, tända levande ljus och lyssna till regnsmattret på fönstren, de har nämligen lovat regn ikväll. Förutom ett par ordentliga skrurar tidigare idag har det varit ordentligt varmt här i London, lite över 20 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...