21 april 2014

Tea with a view

Här kommer äntligen bilderna från mitt och Carolas afternoon tea (AT) på hotell Marriott. Jag kan tänka mig att ni har väntat på inlägget;-)

Carola hade bokat bordet och bett att vi skulle få ett bord med utsikt och det fick vi minsann, kunde inte bli mycket bättre än så här.
AT hölls i ett gammalt bibliotek, säkert sedan byggnaden fungerade som County Hall (stadshus?), och var den perfekta miljön för en avslappnande tepaus
Det första vi fick var en låda med deras teurval som vi fick sniffa igenom och sedan säga vad vi ville ha.
Innan te, kakor, sandwichar och scones kom in fick vi en uppfräschande amouse bouche med bär och rabarber.
I det AT som vi bokade ingick obegränsat med mousserat vin och de snålade verkligen inte med bubblorna, genast man druckit till hälften kom de och fyllde på. Eftersom jag gillar mousserat vin så kan jag ju inte säga att jag var missnöjd:-)
Det var Carolas första AT så jag gav henne en snabb instruktion hur man går tillväga, eller man börjar med smörgåsarna, fortsätter med sconesen och avslutar med sötsakerna. Från salt till sött.
Skål!
Som vanligt var sandwicharna de minst spännande, kanske för att jag aldrig tyckt om smörgåsar gjorda på rostbröd.
Jag gillade däremot deras salta scones vilket är första gången för mig. De hade också vanliga söta scones och "cross buns", dvs vetebulle med kors på som man äter speciellt till påsk här.
Sedan var det dags för de riktigt söta sakerna. Allt var helt gott även om det inte var det godaste AT teet som jag haft, men det mousserade vinet, miljön och utsikten vägde upp för vad det andra inte lyckades nå upp till. Vi satt och njöt och pratade tills en av servitören kom och sa att de skulle stänga.
Eftersom kvällen ännu var ung gick vi till en bar i närheten och drack typ ett par drinkar för mycket:-)
Glada var vi iallafall ... inte lika glada dagen efter kanske, men en eller två gånger i halvåret får man väl tåla lite seghet och lätt baksmälla och kul var det:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...