4 april 2014

Restaurangdrama och gott sällskap

Härlig fredag på er alla. Här får ni ett par bilder av mina senaste snittblommor, tror det är någon typ av påskliljor. Nästan alla knoppar har slagit ut helt så jag är nöjd, speciellt med tanke på att man fick två stora knippen för 2 pund och billigt är inte alltid bäst.
Mindre trevliga blommor just nu är alla björkhängen som sprider pollen runtomkring sig. Eftersom vi inte hade någon vinter att tala om i år så blommar allt mer än någonsin verkar det som. Jag klarar mig dock någorlunda bara jag kommer ihåg att ta mitt allergipiller varje morgon även om jag får nysattacker då och då.
Igår träffade jag min kompis Ivonne över middag och drinkar i Putney. Vi gick till en tapasrestaurang som heter House of Roxy. Jag har varit där flera gånger och alltid varit nöjd, men det här besöket blev det sista till det där stället. Maten har blivit sämre, portionerna mindre och servitrisen som vi hade var helt bombad.

Det var när vi skulle betala som helvetet bröt ut. Ivonne och jag avskyr när restauranger lägger den valfria icke-obligatoriska serviceavgiften/tippen till räkningen före de drar bort rabatten, som den här gången var 50 %. Det här leder till att man betalar en tips på upp till 25 % om man är så dum (eller rik) att man går med på det. Ska jag betala 25 % i tips så vill jag minst att de rullar ut röda mattan för mig.

Både jag och Ivonne jobbar med översättning, dvs. säljer tjänster, och om vi lagt till 25 % serviceavgift, eller någon annan extra kostnad till fakturan (bara för att vi tycker att vi förtjänar det) skulle våra kunder tro att vi skämtar och sedan aldrig ge oss några jobb längre. Det här är inte en fråga om pengar utan principer. Jag är en vuxen människa och jag bestämmer SJÄLV hur mycket jag vill betala för en tjänst som redan ingår i priset på maten, inte restaurangen. Av servitrisens uträknade tips på 8 £ (för 5 min. arbete ) beslutade vi att betala 5, dvs. den normala 12,5 % . Då började servitrisen protestera. Hon frågade först om hon inte hade gjort ett bra jobb. Vi sade att naturligtvis hade hon det, det hade ingent med henne att göra, men det faktum att tippet har förvandlats till ett annat sätt för restauranger att pressa pengar ur sina kunder gör oss förbannade (och betalar man räkningen med kort så är chansen mycket liten att tippen kommer fram till servitörerna). Då vände hon sig till mig och försökte få mig att känna skuld genom att påminna mig om att jag har varit där flera gånger (ja, det har jag , men har aldrig betalat hela tippen på 25 %). Jag och Ivonne kunde aldrig tro att en person kan bli så hysterisk för 2 pund! Som sagt, dit går jag aldrig igen och kommer inte att rekommendera den heller. Jag berättade också om händelsen på Tripadvisor så hoppas de tar åt sig.
I onsdags var jag till en restaurang med bättre stämning och mer väluppfostrade servitörer/servitriser. De försökte också här pressa ut 25 % i tipp, jag betalade 12,5 %. Det var jag, Suss och Hanna som träffades för lite skönt restaurang- och pubhäng i Farringdon. Restaurangen ligger ovanpå puben The White Swan som är inklämd mellan höga kontorsbyggnader.

Maten var iallafall godare och vi fick också en amouse bouche och bröd "gratis". Fråga mig inte vad bouchen innehöll för det lät som minst 25 ingredienser och den trevliga servitören talade med en mycket stark fransk accent.
Till förrätt åt jag lättstekt biff. Riktigt gott och vackert.
Till huvudrätt blev det stekt anka och ankconfit och broccoli med valnötssmör. Mums och mört.
Till efterrätt delade vi på en ostbricka. Tre av ostarna var av get/får och jag och Suss avskyr allt vad getost heter. Servitrisen lovade dock dyrt och heligt att de inte alls smakade get och hon hade som tur var rätt. Tycker man inte om getost så nästan kräks man om man får en bit i munnen.
Vi avslutade kvällen med ytterligare ett par drinkar på en annan liten inklämd pub i närheten. Vid det laget var vi så här glada:-)
För att visa att jag inte äter bara snyggmat så kommer här ett par av veckans luncher:-)

Avokado, kokta ägg, mozzarellaost med pesto och majonnäs. Rörigt men ack så gott:-)
Dagens, stekt lök, köttfärs och savoykål med en avokado på sidan.

2 kommentarer:

  1. Jag ska ge ett tips angående pollenallergi osv. Min sambo har börjat använda en nässköljkanna sen några veckor tillbaka, han försöker undvika,eller åtminstone lindra sina känningar av pollen i vår. Han har slutat snarka om nätterna och känner att slemhinnorna/bihålorna mår bättre. Ibland kommer det till och med klumpvis av grejer ur näsan när han sköljer, slem och annat sånt härligt. (hoppas du inte avnjuter din lunch/middag när du läser detta ;) ) Jag har en bekant också som alltid lidit av allergier och täppt näsa och alltid haft förkylningar titt som tätt, hon sköljer sin näsa varje kväll och har inte känt av nåt på över ett år. Så, den verkar funka!! Måste nog prova själv nån gång.

    SvaraRadera
  2. Är det inte obehagligt när vattnet rinner genom näsan?:-) Det är det som alltid ha fått mig att tveka, använder inte ens nässprej.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...