28 april 2014

Island - dag 2

Sådärja, så har man inlett träningsveckan igen då med en timmes hard core Zumba. När jag kom hem var Steve på väg ut för sin träningsrunda, eller rundor, med cykeln. Han ger sig alltid ut efter mörkrets inbrott.

Här kommer ett litet bildregn från den andra dagen på Island som spenderades mest i Blue Lagoon simmandes i turkosblått vatten. Ett besök till Blue Lagoon är ingen billig historia och enligt min mening för dyrt för vad man får ... men det hör liksom till när man besöker Island:-).

Vi bokade en paketresa dit som innehöll både inträde och buss. BL ligger ca 50 km från Reykjavik och enda sättet att ta sig dit är med egen bil eller de bussresor som ordnas dit.
Vi åkte dit ganska tidigt för att slippa rusningen efter lunchtid. Det var blåsigt i luften men underbart skönt i det 30+-gradiga vattnet. Steve, som fortfarande saknar vårt badkar fast han bara använde det typ en gång i halvåret, fick nu njuta av ett jättebadkar.
På tre ställen fanns det plastbunkar med vit sörja som man kunde smörja in sig med. Leran lär ska vara mycket bra för olika hudåkommor. Normalt så stryker man ut leran lite lätt över ansiktet, Steve gick all in och sparade verkligen inte på leran.
Han hade säkert mjukaste huden av alla besökare i lagunen den dagen:-)
Ibland blev det nästan för varmt och då kunde man sitta i snålblåsten ett tag.
I bakgrunden syns röken från kraftverket där varmvatten pumpas upp. Själva vattnet i lagunen är saltvatten och allt vatten har bytts ut efter 40 timmar så det är alltid fräscht och rent.
Efter ett par timmars simmande och exfolierande tog vi bussen tillbaka till Reykjavik.
Eftersom klockan bara var runt tre när vi kom tillbaka tog vi lokalbussen till Islands största shoppingcenter Smaralind. Vi hade väntat oss massor av affärer men blev smått besvikna, dessutom finns hälften av affärerna i London, så det blev en snabb tur:-) Nå, vi hade inte tänkte köpa något iallafall.
De slösar inte papper på bussbiljetter precis
Kvällen blev ganska lugn, man blir trött av att flyta runt i varmvatten med vinden som viner runt öronen:-). Vi gick bara ut för att par drinkar och sen lockade sängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...