16 augusti 2014

Bowls

Idag har jag bekantat mig med en ny och mycket engelsk sport, bowls, som är besläktat med boule som spelas i Sydeuropa. Steve spelade ganska intensivt i tonåren, tills det skar sig med klubben som han spelade i och sket i det totalt. Nu har han bestämt sig för att ta upp sporten igen men i en annan klubb. Det finns tre stycken bowls-klubbar inom en radie av ett par hundra meter där vi bor men han valde den i East Sheen, nära Richmond, då en av hans tidigare klubbkamrater spelar där.

Idag tog han med mig till klubben så att jag skulle få se var han kommer att tillbringa minst en kväll/dag i veckan:-). Bowls är en sport som kan spelas i alla åldrar eftersom det inte speciellt är fysiskt krävande. Det räcker i princip med att man kan stå på benen. Vi hann se slutet på tre matcher som spelades samtidigt och genomsnittsåldern var väl runt 70, den äldsta var 94. Pigg var han iallafall och såg inte ut att vara en dag över 80.

Steve besökte klubben för första gången i tisdags men när vi kom dit idag tog de emot oss som gamla vänner. Jag fick genast frågan om jag spelar och om jag skulle vara intresserad av att rulla några klot vilket jag inte har något emot men inte just då, jag vill gärna veta liiiiite om spelet först innan jag gör bort mig. De är uppenbarligen ivriga att få nya medlemmar:-). Vi kom överens om att jag skulle testa när vi åker dit igen om ett par veckor i samband med säsongsavslutningen, kallad Captain's day.
Jag och Steve köpte var sin drink och satte oss ner och följde spelet. Jag köpte först rött vin som serverades i champagne-glas, och sedan ett glas vitt vin som jag fick i ett konjaksglas. Det är uppenbarligen inte så noga:-).
De två klubblagen, East Sheen-klubben har gula och blå tröjor.
När en match är över hör det till att spelarna äter lunch/middag tillsammans och sedan håller båda lagens kaptener ett kort tal. Vi följde allt i bakgrunden.
När allt var över gick Steve och jag in till Richmond och åt en enkel middag på en O'Neil's pub. Jag beställde en Ceasar-sallad som var helt ok, även om den inte kom i närheten av min version:-)
Det var en riktigt intressant dag. Jag kommer nog inte att bli lika intresserad av Bowls som Steve, föredrar snabbare och hårdare sporter, men kan nog tänka mig att spela då och då. Om inte annat för att få känna mig ung:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...