19 augusti 2014

Avskedsmiddag, nattaktiviteter och resebokning

Dagens jobb är slutfört för idag och allt går enligt planerna med mitt mastodontuppdrag och alla andra projekt. En av mina styrkor är att jag är mycket välorganiserad när det kommer till jobb och det behövs när man jobbar åt sig själv.

Idag träffade vi Nina och Andrew på restaurangen Konningans bredvid Wandsworth Town station för avskedslunch. Nu är det bara två dagar kvar innan de lämnar London och England och flyttar till Nya Zeeland, via några månaders rundresa i Nord- och Sydamerika. Det är alltid sorgligt när goda vänner flyttar bort och Nya Zeeland är ju inte nästgårds precis:-( Nå, det blir till att börja spara pengar så att vi kan hälsa på dem, har alltid velat besöka Nya Zeeland och Australien.
Det var första gången jag åt på restaurangen men alla var mycket nöjda med sina rätter. Jag njöt av varje tugga av min kyckling-, avocado-, bacon- och briesallad. Verkligen perfekt för mig.
Igår natt vaknade jag kl 2 av ljud under eller bakom garderoben i sängkammaren. Det skramlade och höll på. Jag väckte Steve så att han också fick lyssna och få nattsömnen störd. Ljudet tystnade inte förrän vi började prata med varandra. Bara en eller ett par dagar tidigare hade Steve nämnt att det luktade musurin i köket igen, så det var ju inte precis svårt att sätta ihop två och två. Vi har fått en mus i vår lägenhet på tredje våningen, IGEN! Suck. Efter lunchen styrde vi därför kosan direkt till shoppingcentret och köpte ett par mössfällor igen och nu får vi hoppas att de är lika effektiva som förra gången. Vi funderar på att sätta en fälla i sängkammaren och en i köket, vid tvättmaskinen, eftersom de verkar komma upp där. Jag är i och för sig inte så tilltalad av att vakna upp av ett eventuellt dödsskrik om musen fastnar i fällan i sängkammaren, så kanske vi sätter båda i köket som förra gången och stänger dörren till sängkammaren.
Mellan jobbuppdragen i morse hann jag också boka två flygbiljetter till Bergen, Norge. Min tyska kompis Ivonne och jag hade redan före semestern smått funderat på att åka och hälsa på min brorsa Magnus och hans flickvän Sonja i Norge och nu blev det av att vi bokade. Vi åker dit andra helgen i oktober så nu får vi verkligen hålla tummarna håååårt, för att inte hela långhelgen regnar bort:-)

2 kommentarer:

  1. Sätt en liten brödbit med smör (och ev ost) i fällan. I Monäs i julas hann jag bara ett varv ti Nyykaabi innan musen var fast i smöret! :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...