20 augusti 2014

Mössaker

I natt har det varit lite action här hos oss. Vi satte som sagt en musfälla i köket, bredvid tvättmaskinen, och en i sängkammaren, vid garderoben. Vid 4-tiden i natt vaknade både Steve och jag av att fällan i sängkammaren slog igen med en smäll. Först trodde vi båda att vi drömt men efter att ha väntat i ca 10 minuter så tände vi ljuset och Steve kollade om vi fått napp. Jodå, där låg en död mus. Jag vägrade se eländet så han fick sätta fällan med mus och allt i en plastpåse. Vi gick och lade oss igen men några minuter senare hörde vi skrapljud igen. Aargh, hade hela familjen flyttat in?! Steve steg upp och hämtade den andra fällan och satte den på samma plats som den förra och vi låg och lyssnade på vad som skulle hända. Ganska exakt 10 minuter senare smällde fällan igen med ett högt ljud, mus 2 fångad. Hoppas att det här är det sista musbesöket för en lång tid framåt. Jag kan inte förstå varför de prompt ska upp i våningen högst upp.

Förutom att jaga möss så har jag jobbat och besökt gymet två gånger, tyckte inte att jag svettades tillräckligt under det första passet. Jag har också suttit och fakturerat lite, sååååå tråkigt men gör man det inte så får man inga pengar heller:-)

3 kommentarer:

 1. Jag tror bestämt vi får inhandla några musfällor att ta med oss till London ifall vi får besök under vår vistelse hos er. Jag har sån skräck för möss och råttor när jag en gång i min ungdom tänkte bli attackerad av en skock råttor att jag inte kan tänka mig dela rum med liknande...bara ryser när jag tänker på det,usch!

  SvaraRadera
 2. Vi kan köpa en förpackning och lämna på bordet tills ni kommer:-) De borde nog hålla sig borta på vintern, tror det är mest aktiva i slutet av sommaren och början av hösten. Måste säga att jag är väldigt imponerad av deras klättringsförmåga för det är ju inte precis så att de använder trappan:-)

  Måste ha varit ganska obehagligt att se ett helt gäng aggressiva råttor. Möss är ju iallafall små, råttor verkar kunna bli hur stora som helst. Värst är nog spindlar ändå, då skriker nästan jag:-)

  SvaraRadera
 3. Spindlar tål jag fast de kryper på mig, men ett möss eller en råtta kan förstöra mycket för mig, tyvärr. Det ska nog lösa sig, det är ju tur att det finns fällor. Vi försökte en gång fånga en råtta, men fick en igelkott i fällan istället, den hade tack o lov klarat sig utan några skråmor när vi släppte den.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...